- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Imerouli: Δεν έχετε φάει τέτοια πίτα!
Η Αθηνούλα από τη Γεωργία στην 3ης Σεπτεμβρίου φτιάχνει πίτες σε όλες τις εκδοχές
Στο Imerouli, στην 3ης Σεπτεμβρίου 73, δοκιμάσαμε τις νοστιμότερες γεωργιανές πίτες.
Γράφει η Μαρία Κελέση
Θεσσαλονικιά γαρ και η πίτα τρέχει στο αίμα μου. Μόλις τη δω, την πιάσω, τη μυρίσω, την αναδεύσω για λίγο στο στόμα είτε θα κατέβει με ευγνωμοσύνη είτε με ζόρι γιατί πεινάω... Η σφολιάτα στον «εξ από δω»! Καλοδεχούμενο το χειροποίητο φύλλο αλλά κι αυτό με προϋποθέσεις. Φυσικά, να έχει και γέμιση κι όχι να την κυνηγάω για ώρα από δω κι από κει. Και να που η τύχη μ’ έφερε στο Imerouli, αφού η Αθηνούλα τα ’χει αυτά! Στην 3ης Σεπτεμβρίου 73, με μαυρισμένο το μάτι απ' την πείνα παίρνω την τυρόπιτα. Έκπληξη! Τέλεια;
Το φύλλο τραγανό, στεγνό, ωραίο τυρί που μοσχομυρίζει, και όχι τσιγκούνικο μέγεθος. Την άλλη μέρα σπανακόπιτα. Τα ίδια. Κι ένα pεϊνιρλί... Και μια κρεατόπιτα... Και μια κουρού... Για μένα τελείωσε η αναζήτηση! Η πίτα σε όλες τις εκδοχές, από σπανακόπιτα μέχρι φασολόπιτα είναι εδώ! Ποιότητα, χαμόγελο, καθαριότητα, τιμές χαμηλές, μαγαζάκι καλαίσθητο, όλα μια γλύκα, από μια οικογένεια απ' τη Γεωργία!
Imerouli, 3ης Σεπτεμβρίου 73, Αθήνα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.