- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης για μια βραδιά στο Island
To Gastronomy Wednesdays επιστρέφει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης (σεφ και ιδιοκτήτης του CTC) στις 4/9 μαγειρεύει στο Island
Για όλο το καλοκαίρι το Island της Αθηναϊκής Ριβιέρας υπήρξε –πράγματι- το νησί της ελληνικής γαστρονομίας. Εκεί, σε αυτή την ειδυλλιακή τοποθεσία πάνω στο κύμα είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τις δημιουργίες κορυφαίων chef μέσα από το Gastronomy Wednesdays. Κάθε Τετάρτη την κουζίνα του Island αναλάμβανε κι ένας διαφορετικός, βραβευμένος έλληνας chef δίνοντας τη δική του εκδοχή για το τι σημαίνει ελληνική γαστρονομία.
Μετά τον Νίκο Καραθάνο, τον Γκίκα Ξενάκη, τον Δήμο Μπαλόπουλο, τον Άνταμ Κοντοβά, τον Μιχάλη Νουρλόγλου, τον Δήμο Σαμουράκη, τον Γιώργο Παπακώστα, τον Δημήτρη Σκαρμούτο, τον Δημήτρη Δημητριάδη, τον Γιάννη Παρίκο και τον Νίκο Θώμα, το Gastronomy Wednesdays επιστρέφει με ένα ακόμα τρανταχτό όνομα της ελληνικής γαστρονομίας. Στις 4 Σεπτεμβρίου η κουζίνα του Island υποδέχεται τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη, ο οποίος έχει δημιουργήσει αποκλειστικά για αυτή τη βραδιά ένα μοναδικό degustation menu πέντε πιάτων.
Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης έχει μια εντυπωσιακή επαγγελματική διαδρομή, που γίνεται ακόμα εντυπωσιακότερη αν αναλογιστεί κανείς το νεαρό της ηλικίας του. Έχει εργαστεί σε μερικά από τα πιο αναγνωρισμένα εστιατόρια στον κόσμο και έχει κάνει τη θητεία του στο πλάι τεράστιων ονομάτων της παγκόσμιας γαστρονομίας όπως εκείνο του Alain Passard, της Helenne Darroze, του Erik Frechon και του Pascal Barbot. Σήμερα είναι ο σεφ και ιδιοκτήτης του CTC, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στην Αθήνα.
Στις 4 Σεπτεμβρίου το μενού που έχει ετοιμάσει ο σπουδαίος αυτός σεφ ξεκινάει με τρία διαφορετικά amuse bouche (μύδια σαγανάκι, κοκκοράκι παστιτσάδα και ταρτάρ ροφού Αθηναϊκή), συνεχίζει με βελουτέ καλαμπόκι αρωματισμένη με αστακό και αφρό από τρούφα και περγαμόντο, αλλά και Καλαμαράδα με υφές ντομάτες, περνάει σε μια αρνίσια πικάνια με μελιτζάνα, ρεβίθια και μαύρο σκόρδο και ολοκληρώνεται με ναμελάκα γιαούρτι με ντομάτα, βατόμουρο, ελαιόλαδο και σορμπέ λίτσι-μαστίχα. Οι θέσεις είναι περιορισμένες για αυτό καλό είναι να κάνετε κράτηση.
Island, 27ο χλμ Αθηνών-Σουνίου, Βάρκιζα, 210 9653563/4
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O Martin Burg μας μιλά για το Arket Café που ανοίγει στην Αθήνα και φέρνει μαζί του ρούχα, καφέ και σκανδιναβικά γλυκά
Από αραντσίνο μέχρι τηγανιτή πίτσα και νεοϋορκέζικο bagel
Πας για κρασί και ποτό, φεύγεις με προϊόντα από όλη την Ελλάδα
Όταν μασάς πέντε μέρες για να τη φας κι όταν έχει τυρί εκεί που δεν πρέπει
Τα χρονικά όρια που καλό είναι να γνωρίζουμε
Ζαχαροπλαστείο της Κυψέλης, ευρύχωρο, φωτεινό και μοντέρνο, με πολλές βιτρίνες
Σκηνικό που θυμίζει παλιό στάβλο και πιάτα που βάζουν φωτιά στις κρύες νύχτες
Το ερώτημα έχει ανοίξει μια μικρή… γαστρονομική μάχη
Ένα σεμινάριο γύρω από τα γαλλικά τυριά και το κρασί στο Nora's Deli στο Κολωνάκι
Συνεντεύξεις με τους Γάλλους σεφ που συμμετέχουν στο Merci Chef 2026
Η τεχνική είναι γνωστή σε κάθε σπίτι
Ο αθηναϊκός δρόμος με τις περισσότερες νέες αφίξεις ζει (ξεκάθαρα) τη δεύτερη νιότη του
Δεν είναι μόνο ότι αλλάζει η γεύση και η υφή, αλλά και το ότι αναπτύσσονται μικρόβια
Ψάξε, ψάξε δεν θα το βρεις...
Η Εβδομάδα Γαλλικής Γαστρονομίας συνεχίζεται με πολλά, ενδιαφέροντα γαστρονομικά events
Δοκιμάσαμε τα έξι εμβληματικά γλυκά του Arnaud Larher σε συνεργασία με τον Jean Marie Hoffmann και τον Στέλιο Παρλιάρο
Αυθεντική γεύση, υψηλή θρεπτική αξία και αμέτρητοι τρόποι να το απολαύσεις
Από δημιουργικά εστιατόρια μέχρι street food στέκια οι γειτονιές των Βορείων Προαστίων έχουν τα πάντα
Σύγχρονες προτάσεις κερασμάτων με βάση το λουκούμι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.