Θεματα Γευσης

Τι ζητάει ένας Λαγός χριστουγεννιάτικα στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη;

Παρουσιάζει το βιβλίο του «Οι γεύσεις “που μεγαλώσαμε”»

61232-134405.jpg
Τζένη Σταυροπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
56716-113684.jpg

Δεν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε πασχαλινό λαγό αλλά για τον Ανδρέα Λαγό, τον ταλαντούχο σεφ που μας προσκαλεί την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, στις 20:30, στον χώρο της Πειραιώς Gallery των Zoumboulakis Galleries, για την πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του «Οι γεύσεις “που μεγαλώσαμε”», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.

image

Στο βιβλίο του, ο Λαγός έχει στόχο να μας υπενθυμίσει πως το ουσιαστικό φαγητό φέρνει στο μυαλό μνήμες και βιώματα που χορταίνουν το βλέμμα και ευφραίνουν την ψυχή.

Τον σεφ θα χαιρετήσουν οι Ηλίας Μαμαλάκης, Ελένη Ψυχούλη και Νίκη Μηταρέα. Η παρουσίαση της εκδήλωσης θα γίνει από τον Στέλιο Καλαθά, ενώ η Αλεξάνδρα Κλάδη & the band θα προσδώσουν στον χώρο μια ιδιαίτερη ρετρό διάθεση με τα τραγούδια τους. Τους επισκέπτες θα περιμένουν τα εξαιρετικά Σαμιώτικα κρασιά της ΕΟΣ και οι αυθεντικές γεύσεις της ελληνικής γης από το Παντοπωλείο Μεσογειακής διατροφής, το τυροκομείο Κωσταρέλου και τα βιολογικά Σαμιώτικα Tomaccini.

Για να μην πάμε όμως αδιάβαστοι ας θυμηθούμε μερικά πράγματα για τον Ανδρέα. Μεγάλωσε στην Σάμο μέσα στα μποστάνια, τα χωράφια και τα περιβόλια και έμαθε από μικρός να χρησιμοποιεί και να εκτιμά τις καταπληκτικές ελληνικές πρώτες ύλες, τα λαχανικά, τα φρούτα, τα μυρωδικά. Και κυρίως βάλθηκε να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε την ομορφιά που υπάρχει στις παλιές, κλασικές αξίες και στα αγνά υλικά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gia…giamas
Gia…giamas: Η νέα γενιά της απόλαυσης έχει γεύση παράδοσης και new style, χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Η αυθεντική συνταγή της γιαγιάς Μαρίκας από το 1957 περνά σε νέα εποχή αλλά η φιλοσοφία παραμένει ίδια: αληθινή γεύση, φυσική απόλαυση και συστατικά που έχουν λόγο ύπαρξης

Aστέριος Κουστούδης
Αστέριος Κουστούδης: Μια ντομάτα, τόσες αναμνήσεις

Στο Atrium of Alexander’s Lounge του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ μεταμορφώνει την πιο ελληνική γεύση του καλοκαιριού, ξεκινώντας από ένα μποστάνι στο όρος Πατέρα.

Πού τρώει ψάρι η Αθήνα: Το μεγάλο αφιέρωμα στα ψαροφαγικά στέκια που αγαπά η πόλη
Πού θα φας το καλύτερο και πιο φρέσκο ψάρι στην Αθήνα το φετινό καλοκαίρι: Ο απόλυτος οδηγός

Η Αθήνα έχει ψυχή θαλασσινή γι’ αυτό και είναι γεμάτη από εστιατόρια που ξέρουν από καλό ψάρι. Βρες τα δικά σου στέκια για το καλοκαίρι που τώρα ξεκινάει.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY