Θεματα

8 κρύες σούπες για το καλοκαίρι

Δροσερές, ελαφριές, νοστιμότατες

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
soupmain.jpg

Επειδή είναι καλοκαίρι δεν σημαίνει ότι σταματάει η όρεξή μας! Ιδού μία λίστα με 8 συνταγές για κρύες σούπες

Ιδρώνουμε, ζεσταινόμαστε, ξεφυσάμε, κολλάμε ολόκληροι, ξαναιδρώνουμε αλλά εξακολουθούμε να πεινάμε.  Μπορεί το καλοκαίρι να αποτελεί ένα (μικρό) εμπόδιο ανάμεσα σε εμάς και την όρεξή μας, καθώς οι υδρατμοί της κατσαρόλας και τα καυτά τηγάνια δεν είναι ότι πιο ευχάριστο, όμως αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι θα την βγάλουμε με φρούτα και σαλάτες για τρεις μήνες.

Μία καλή περίπτωση λοιπόν για να ικανοποιήσουμε το στομάχι μας ενώ έξω το θερμόμετρο βαράει τριαντάρια, είναι οι κρύες σούπες. Δροσερές, ελαφριές, νοστιμότατες. Βουτάμε σε όλες παξιμάδια και τις συνοδεύουμε με κρασί. Άντε και καλό καλοκαίρι.

1. Σούπα Salmorejo
How to Make Salmorejo - Spanish Food Recipes

Αυτή η παραδοσιακή ισπανική συνταγή θα σε κάνει να ονειρεύεσαι νύχτες στην Cordoba.  Σερβίρεται παγωμένη και μοιάζει αρκετά με το gazpacho, μόνο που τα υλικά ανακατεύονται στο μίξερ.
Tip: Χρησιμοποίησε καπνιστό ελαιόλαδο για να προσθέσεις κάτι από γεύση κρέατος στο πιάτο (που κατά τα άλλα είναι vegetarian)

 

2. Σούπα με αβοκάντο και αγγούρι
How to Make Creamy Cucumber & Avocado Soup

Κρεμώδης, πράσινη, μπορεί να σερβιριστεί και ζεστή (δεν θα πάρουμε) και απίστευτα εύκολη στο να την μαγειρέψεις. Τέλεια για πρώτο πιάτο πριν από μακαρόνια με πέστο!
 

3. Σούπα με καλαμπόκι και κρεμμύδι
Chilled Corn Soup | Melissa Clark Recipes | The New York Times

Η γλύκα του καλαμποκιού συνδυάζεται υπέροχα με την τσαχπινιά του κρεμμυδιού και αυτή η σούπα θα μαγειρευτεί παραπάνω από μία φορά φέτος το καλοκαίρι.
 

4. Λευκό Gazpacho
White Gazpacho Recipe - Chilled Summer Vegetable Soup

Ότι πιο νόστιμο θα δοκιμάσεις αυτήν την εβδομάδα, από ένα από τα πιο αγαπημένα μας διεθνή φουντοκάναλα στο YouTube. Ο κύριος που έχει το Food Wishes είναι ένας σύγχρονος θεούλης και όλες οι συνταγές του είναι τρομερές.
 

5. Aashe Doogh
Aashe Doogh - A Delectable Yogurt-Based Persian Soup

Μία περσική συνταγή με βάση το γιαούρτι και το ρύζι που ίσως είναι πιο περίπλοκη στην προετοιμασία της αλλά όλοι όσοι την έχουν δοκιμάσει ορκίζονται πως δεν έχουν φάει κάτι τόσο νόστιμο σε σούπα στην ζωή τους. Ακούγεται δελεαστικη!
 

6. Σούπα αρακά
Creamed Green Peas Soup Recipe | Easy To Make Healthy Soup | By Teamwork Food

Της προσθέτεις μέντα και κόλιαντρο και έχεις ένα υπέροχο γεύμα, ό,τι πρέπει για μετά το μπάνιο στην θάλασσα ή πριν τα κοκτέιλ το βράδυ.
 

7. Φραουλόσουπα

Strawberry Soup Recipe Demonstration - Joyofbaking.com

Γλυκατζής είσαι χειμώνα, καλοκαίρι!
 

8. Σούπα με καρότο και τζίντζερ
How to Make Carrot Ginger Soup

Πρόσθεσε μασκαρπόνε ή κάποιο άλλο υπέροχο κρεμώδες τυρί και απόλαυσε αυτό το πιάτο που θα κάνει θαύματα για το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ