- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Η απάντηση του Πανά για τη μετονομασία του Zonars (εικόνα)
«Αν είχα κερδίσει το όνομα Café de Flore στο Παρίσι, θα το είχα κάνει δώρο στον χώρο με τον οποίο έχει ταυτιστεί»
Απάντηση Πανά για μετονομασία Zonars: «Αν είχα κερδίσει το όνομα Café de Flore στο Παρίσι θα το είχα κάνει δώρο στον χώρο με τον οποίο έχει ταυτιστεί»
Αναρτώντας τη φωτογραφία με τη νέα ονομασία, ο Χρύσανθος Πανάς, η εταιρεία του οποίου έχει αναλάβει τη διοίκηση και λειτουργία του ιστορικού καφέ-ζαχαροπλαστείου Ζόναρς στη γωνία Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου, έδωσε τη δική του απάντηση για την υποχρεωτική μετονομασία του καταστήματος σε Athénée.
Ο κ. Πανάς εξηγεί και για το πώς επιλέχθηκε η νέα ονομασία. «Athénée λοιπόν. το όνομα για να ανήκει για πάντα στην αστική Αθήνα» γράφει χαρακτηριστικά
«Το Zonars μετονομάστηκε σε Athénée! Η αλλαγή του ονόματος ήταν υποχρεωτικη αφού το όνομα το κέρδισε δικαστικά μια άλλη εταιρία. Βέβαια θα μου πείτε, αφού το Zonars δεν είναι τυποποιημένο προϊόν να το πουλάει το super market, τι νόημα έχει να το χρησιμοποιεί κάποιος άλλος; Η άποψη μου; Κανένα!!! Αν ήμουν εγώ σε μια τέτοια δικαστική διαμάχη και είχα κερδίσει το όνομα Café de Flore στο Παρίσι, ας πούμε, πιστέψτε με, θα το είχα κάνει δώρο στο γνωστό χώρο με τον οποίο έχει ταυτιστεί! Αν θέλετε να μάθετε γιατί συμβαίνουν αυτά στη χώρα μας ψάξτε τις αποφάσεις των υπουργών που κάνουν διατηρητέα τη «χρήση» και όχι το όνομα σ’ έναν τέτοιο χώρο. Και βγάλτε τα συμπεράσματα σας!» σχολιάζει.
«Athénée λοιπόν το όνομα, για να ανήκει για πάντα στην αστική Αθήνα! Σίγουρα, εμείς που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στην Αθήνα έχουμε άλλη ευαισθησία με τα τοπόσημά της» κατέληξε αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για την εταιρεία που διεκδίκησε την ιστορική ονομασία.
Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε την ιστορία του Zonars από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του τον Δεκαπενταύυγουστο του 1939 έως και σήμερα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.