- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Είναι πολλοί αυτοί που επισκέπτονται την Ξάνθη και, πέρα από τις ομορφιές της, έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους και τα ξακουστά γλυκά της. Ο «Παπαπαρασκευάς» είναι γι’ αυτούς η «κρίσιμη» πληροφορία, μια και από το 1926 στην πόλη της Ξάνθης το ζαχαροπλαστείο του είναι συνώνυμο της απόλυτης γλύκας. Εδώ και λίγο καιρό η τρίτη γενιά της οικογένειας, ο νεαρός Γιώργος Παπουτσόγλου, μετέφερε παράδοση και γλύκα και στην Αθήνα.
Στις αποσκευές του φέρνει τις μυστικές συνταγές της οικογένειας και την εμμονή στα ποιοτικά αγνά υλικά – τα προϊόντα παρασκευάζονται στο υπερσύγχρονο εργαστήριο στο Πετροχώρι της Ξάνθης και μεταφέρονται καθημερινά στην Αθήνα, τηρώντας όλες τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Για να πάρετε μια γεύση, στο νέο μοντέρνο ζαχαροπλαστείο θα βρείτε: τις ξακουστές καριόκες με τη γλυκόπικρη σοκολάτα και τα καρύδια, τους φημισμένους κουραμπιέδες με το βούτυρο που σπάει μύτες, τα χαρακτηριστικά «ανωμαλάκια» –μικρά σοκολατένια βραχάκια γεμιστά με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς Θράκης–, σιροπιαστό σαραγλί με φύλλο φτιαγμένο στο χέρι, εκμέκ κανταΐφι, μπακλαβάδες, κορμούς, τούρτες, όλα τους μ’ εκείνη τη μοναδική αίσθηση του σπιτικού και χειροποίητου που όλοι οι παθιασμένοι γλυκατζήδες λατρεύουμε.
Α. Παπανδρέου 13 & Λαζαρίδη, Γλυφάδα, 210 8980220, ανοιχτά κάθε μέρα 8.30-22.30
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.