- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Things in Jars, το καινούργιο γλυκοπωλείο του κέντρου είναι σκέτο παραμύθι
Τα άπαντα των cupcakes, λαχταριστά cakes και άλλες αμαρτίες σε περιμένουν στον μικρόκοσμο της οδού Πετράκη
Μαύρη πρόσοψη, ασπροκόκκινη ριγέ τέντα και μια ταμπέλα να προειδοποιεί με χρυσά γράμματα: “Things in Jars”. Η φράση «πράγματα που χωράνε σε βάζα» ακούγεται πολλά υποσχόμενη, αλλά στην πραγματικότητα είναι… σατανική. Όπως ακριβώς δηλαδή το λιλιπούτειο μαγαζάκι που ξεφύτρωσε πριν από λίγο καιρό στη μικροσκοπική οδό Πετράκη και έβαλε κάτι λαχταριστά cakes και χαριτωμένα cupcakes να σε κοιτούν από τη βιτρίνα.
Απ’ έξω μοιάζει με κάποια σοκολατερί που θα συναντούσες αν ζούσες στη βικτωριανή εποχή. Στο εσωτερικό όμως, παρατηρείς όλα αυτά τα γλυκίσματα, χαζεύεις τους μαρμάρινους πάγκους, τον πολυέλαιο και τα μπουκαλάκια με χυμούς ψυχρής έκθλιψης και σκέφτεσαι ότι αν η Αλίκη έπειτα από την εμπειρία της στη Χώρα των Θαυμάτων άνοιγε τεϊοποτείο, κάπως έτσι θα ήταν. Με παραμυθένιες ζωγραφιές στους τοίχους, μαρμάρινα τραπέζια και αγόρια με ημίψηλα καπέλα να σου φτιάχνουν τον καφέ. Εννοείται ότι θα φας τουλάχιστον 10 λεπτά χαζεύοντας όλα αυτά τα ζαχαρένια όνειρα που κρύβονται κάτω από τις γυάλινες καμπάνες.
Αυτός ο ζαχαρόκοσμος ανήκει στην Κατερίνα και τον Χρήστο , δύο μάγειρες που αποφάσισαν να το ρίξουν στη γλύκα. Ο Χρήστος, απόφοιτος της Le Monde με θητεία σε τρανταχτά εστιατόρια της πόλης (Varoulko, Vezene κ.α.), η Κατερίνα με σεμινάρια ζαχαροτεχνίας στο ενεργητικό της, δύο ανήσυχα μυαλά που ενώθηκαν για να κάνουν τους Αθηναίους λίγο πιο χαρούμενους. American cakes, χρωματιστά cupcakes και cake pops, gluten free και vegan κέικ, υπέροχα μπισκότα, ό,τι τούρτα βάλεις με το μυαλό σου κι ένα carrot cake που κάνει χαμό, είναι ο μισός κόσμος του Things in Jars. Ο άλλος μισός βρίσκεται στον καφέ, στα υπέροχα τσάγια, στις σοκολάτες που λιώνονται στο μπρίκι και στους χυμούς ψυχρής έκθλιψης που βγαίνουν σε 6 γεύσεις, αλλάζουν ανάλογα με την εποχή και διατηρούν στο ακέραιο όλα τα θρεπτικά συστατικά και τη γεύση τους. Να ξέρεις όμως ότι τα πάντα είναι μελετημένα, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Έτσι, μπορείς να συνδυάσεις κάθε γλυκό με ένα ρόφημα και να ζήσεις όλη την εμπειρία.
Το μυστικό της γεύσης βρίσκεται –φυσικά- στην ποιότητα. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν τα παιδιά είναι διαλεγμένες μία και μία ενώ τα πάντα παρασκευάζονται εδώ καθημερινά από την αρχή, κι ανάλογα την έμπνευση της μέρας. Με δυο λόγια, τα παιδιά χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους πάνω στην υψηλή γαστρονομία σε συνδυασμό με αγνές πρώτες ύλες για να δημιουργήσουν φινετσάτα γλυκά που δεν σε λιγώνουν. «Πάνω απ’ όλα έχουμε στόχο να φτιάχνουμε πράγματα που μας αρέσουν, αλλά και να βρούμε ένα τρόπο να κάνουμε όσο πιο υγιεινό γίνεται ένα γλυκό», λέει η Κατερίνα.
Πάντως ειδική μνεία αξίζει στα cupcakes, που θα πετύχεις σε διάφορες γεύσεις από nutella και βανίλια μέχρι βουτυρόκρεμα, ταχίνι, lila pause και άλλα αμαρτωλά. Η Κατερίνα θα φτιάξει επίσης το cake των ονείρων σου, μια που το Things in Jars λειτουργεί και ως ζαχαροτεχνείο. Και μέχρι να ετοιμαστεί η παραγγελία σου, προσπάθησε να καταπνίξεις την ορμή σου να κάτσεις εδώ για πάντα τρώγοντας ό,τι υπάρχει γύρω σου.
Πετράκη 30, Σύνταγμα, 210 3249945, Fb: @thingsinjarsgr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πας για κρασί και ποτό, φεύγεις με προϊόντα από όλη την Ελλάδα
Όταν μασάς πέντε μέρες για να τη φας κι όταν έχει τυρί εκεί που δεν πρέπει
Τα χρονικά όρια που καλό είναι να γνωρίζουμε
Ζαχαροπλαστείο της Κυψέλης, ευρύχωρο, φωτεινό και μοντέρνο, με πολλές βιτρίνες
Σκηνικό που θυμίζει παλιό στάβλο και πιάτα που βάζουν φωτιά στις κρύες νύχτες
Το ερώτημα έχει ανοίξει μια μικρή… γαστρονομική μάχη
Ένα σεμινάριο γύρω από τα γαλλικά τυριά και το κρασί στο Nora's Deli στο Κολωνάκι
Συνεντεύξεις με τους Γάλλους σεφ που συμμετέχουν στο Merci Chef 2026
Η τεχνική είναι γνωστή σε κάθε σπίτι
Ο αθηναϊκός δρόμος με τις περισσότερες νέες αφίξεις ζει (ξεκάθαρα) τη δεύτερη νιότη του
Δεν είναι μόνο ότι αλλάζει η γεύση και η υφή, αλλά και το ότι αναπτύσσονται μικρόβια
Ψάξε, ψάξε δεν θα το βρεις...
Η Εβδομάδα Γαλλικής Γαστρονομίας συνεχίζεται με πολλά, ενδιαφέροντα γαστρονομικά events
Δοκιμάσαμε τα έξι εμβληματικά γλυκά του Arnaud Larher σε συνεργασία με τον Jean Marie Hoffmann και τον Στέλιο Παρλιάρο
Αυθεντική γεύση, υψηλή θρεπτική αξία και αμέτρητοι τρόποι να το απολαύσεις
Από δημιουργικά εστιατόρια μέχρι street food στέκια οι γειτονιές των Βορείων Προαστίων έχουν τα πάντα
Σύγχρονες προτάσεις κερασμάτων με βάση το λουκούμι
Εδώ μπορείς να απολαύσεις καφέ, ροφήματα, μπίρα ή κρασί, με σπιτικά σνακ διαβάζοντας παράλληλα κάποιο βιβλίο
Εδώ οι γεύσεις εναλλάσσονται ανάλογα με τα φρέσκα φρούτα της κάθε εποχής και κάθε μέρα θα βρείτε και κάτι διαφορετικό – αλλά πάντα συναρπαστικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.