- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Things in Jars, το καινούργιο γλυκοπωλείο του κέντρου είναι σκέτο παραμύθι
Τα άπαντα των cupcakes, λαχταριστά cakes και άλλες αμαρτίες σε περιμένουν στον μικρόκοσμο της οδού Πετράκη
Μαύρη πρόσοψη, ασπροκόκκινη ριγέ τέντα και μια ταμπέλα να προειδοποιεί με χρυσά γράμματα: “Things in Jars”. Η φράση «πράγματα που χωράνε σε βάζα» ακούγεται πολλά υποσχόμενη, αλλά στην πραγματικότητα είναι… σατανική. Όπως ακριβώς δηλαδή το λιλιπούτειο μαγαζάκι που ξεφύτρωσε πριν από λίγο καιρό στη μικροσκοπική οδό Πετράκη και έβαλε κάτι λαχταριστά cakes και χαριτωμένα cupcakes να σε κοιτούν από τη βιτρίνα.
Απ’ έξω μοιάζει με κάποια σοκολατερί που θα συναντούσες αν ζούσες στη βικτωριανή εποχή. Στο εσωτερικό όμως, παρατηρείς όλα αυτά τα γλυκίσματα, χαζεύεις τους μαρμάρινους πάγκους, τον πολυέλαιο και τα μπουκαλάκια με χυμούς ψυχρής έκθλιψης και σκέφτεσαι ότι αν η Αλίκη έπειτα από την εμπειρία της στη Χώρα των Θαυμάτων άνοιγε τεϊοποτείο, κάπως έτσι θα ήταν. Με παραμυθένιες ζωγραφιές στους τοίχους, μαρμάρινα τραπέζια και αγόρια με ημίψηλα καπέλα να σου φτιάχνουν τον καφέ. Εννοείται ότι θα φας τουλάχιστον 10 λεπτά χαζεύοντας όλα αυτά τα ζαχαρένια όνειρα που κρύβονται κάτω από τις γυάλινες καμπάνες.
Αυτός ο ζαχαρόκοσμος ανήκει στην Κατερίνα και τον Χρήστο , δύο μάγειρες που αποφάσισαν να το ρίξουν στη γλύκα. Ο Χρήστος, απόφοιτος της Le Monde με θητεία σε τρανταχτά εστιατόρια της πόλης (Varoulko, Vezene κ.α.), η Κατερίνα με σεμινάρια ζαχαροτεχνίας στο ενεργητικό της, δύο ανήσυχα μυαλά που ενώθηκαν για να κάνουν τους Αθηναίους λίγο πιο χαρούμενους. American cakes, χρωματιστά cupcakes και cake pops, gluten free και vegan κέικ, υπέροχα μπισκότα, ό,τι τούρτα βάλεις με το μυαλό σου κι ένα carrot cake που κάνει χαμό, είναι ο μισός κόσμος του Things in Jars. Ο άλλος μισός βρίσκεται στον καφέ, στα υπέροχα τσάγια, στις σοκολάτες που λιώνονται στο μπρίκι και στους χυμούς ψυχρής έκθλιψης που βγαίνουν σε 6 γεύσεις, αλλάζουν ανάλογα με την εποχή και διατηρούν στο ακέραιο όλα τα θρεπτικά συστατικά και τη γεύση τους. Να ξέρεις όμως ότι τα πάντα είναι μελετημένα, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Έτσι, μπορείς να συνδυάσεις κάθε γλυκό με ένα ρόφημα και να ζήσεις όλη την εμπειρία.
Το μυστικό της γεύσης βρίσκεται –φυσικά- στην ποιότητα. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν τα παιδιά είναι διαλεγμένες μία και μία ενώ τα πάντα παρασκευάζονται εδώ καθημερινά από την αρχή, κι ανάλογα την έμπνευση της μέρας. Με δυο λόγια, τα παιδιά χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους πάνω στην υψηλή γαστρονομία σε συνδυασμό με αγνές πρώτες ύλες για να δημιουργήσουν φινετσάτα γλυκά που δεν σε λιγώνουν. «Πάνω απ’ όλα έχουμε στόχο να φτιάχνουμε πράγματα που μας αρέσουν, αλλά και να βρούμε ένα τρόπο να κάνουμε όσο πιο υγιεινό γίνεται ένα γλυκό», λέει η Κατερίνα.
Πάντως ειδική μνεία αξίζει στα cupcakes, που θα πετύχεις σε διάφορες γεύσεις από nutella και βανίλια μέχρι βουτυρόκρεμα, ταχίνι, lila pause και άλλα αμαρτωλά. Η Κατερίνα θα φτιάξει επίσης το cake των ονείρων σου, μια που το Things in Jars λειτουργεί και ως ζαχαροτεχνείο. Και μέχρι να ετοιμαστεί η παραγγελία σου, προσπάθησε να καταπνίξεις την ορμή σου να κάτσεις εδώ για πάντα τρώγοντας ό,τι υπάρχει γύρω σου.
Πετράκη 30, Σύνταγμα, 210 3249945, Fb: @thingsinjarsgr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.