- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Δοκιμάσαμε τα νέα πιάτα του It
Ο Χρύσανθος Μανωλόπουλος είναι ο νέος σεφ στο στέκι της Σκουφά
To 2003 το It ήταν από τα πρώτα εστιατόρια που μίλησαν για υγιεινή διατροφή. Υγιεινή διατροφή, που ταυτόχρονα όμως είναι νόστιμη. Αυτή η φιλοσοφία του It, ίδια μέχρι και σήμερα, ήταν κάτι το καινούργιο. Αγνές πρώτες ύλες, δουλεμένες με επιδεξιότητα και φαντασία, έμφαση στην εποχικότητα και πάντα σε πρώτη θέση η νοστιμιά.
Τον φετινό χειμώνα, το αγαπημένο εστιατόριο της Σκουφά επιστρέφει δυναμικά με καινούργια πιάτα στο μενού και νέο σεφ στην κουζίνα. Ο Χρύσανθος Μανωλόπουλος με την πλούσια εμπειρία του (Head Chef Vezene, Head Chef City bistro, Head Chef Grand Resort Lagonissi κ.ά.) δημιούργησε υπέροχα πιάτα βασιζόμενος στη φιλοσοφία, την αισθητική και τη γευστική φινέτσα του It.
Ξεχώρισα τις δύο νέες τραγανές μπρουσκέτες από χειροποίητο ψωμί: ολικής με ταρτάρ σολομού και σος αβοκάντο ή σικάλεως με σπεκ, κατσικίσιο τυρί, chutney κολοκύθας και πετιμέζι. Είναι το τέλειο συνοδευτικό για ένα ποτήρι κρασί ή κάποιο από τα ωραία cocktail που εμπνέεται ο Νίκος Νικολάου πίσω από την μπάρα του It. Ιδανικό να ανοίξει κάθε γεύμα και το ταρτάρ τόνου με παντζάρι, αχλάδι και σος lime, ενώ η αποδομημένη σπανακόπιτα είναι μια υπέροχα γευστική σαλάτα που φέρνει στο τραπέζι μια νόστιμη έκπληξη. Εδώ σε περιμένουν τραγανά φύλλα κρούστας με κρητική στάκα, μαζί ανθότυρο και φέτα, πώς να αντισταθείς;
Τα χειροποίητα ζυμαρικά με μοσχαρίσιο ραγού και μυρωδικά είναι μια έξοχη επιλογή για κυρίως, όπως και το ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι με μανιτάρια και κρέμα σελινόριζας. Αν σας έλειψε το άρωμα της θάλασσας πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε το εξαιρετικό μυλοκόπι με πολέντα, μαριναρισμένο φοινόκιο, σπανάκι και φιστίκι Αιγίνης.
Καθαρές γεύσεις, ποιοτικές και εποχιακές πρώτες ύλες, η φιλοσοφία του It είναι πάντα εδώ. Όπως και οι σταθερές αξίες του: εννοείται ότι τα all time classic πιάτα του It (όπως το θρυλικό κοτόπουλο, μαριναρισμένο σε σος γιαουρτιού) παραμένουν στον κατάλογο. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Υπάρχουν φανατικοί οπαδοί.
Σκουφά 29, Κολωνάκι, 210 3635773, Fb: Itkolonaki
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ειδικοί εξηγούν το πότε, το γιατί και το πώς…
Πρόκειται για το εμβληματικό προϊόν των Κυκλάδων
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.