- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Φρούτα, θεσπέσια γλυκά ή σουρεαλιστικά γλυπτά
«Fruits», το βιβλίο του σταρ της ζαχαροπλαστικής και του Instagram Cedric Grolet τώρα και στα ελληνικά
Ο νεαρός αλλά χαρισματικός pastry chef Cedric Grolet λάτρευε τα φρούτα από παιδί. Σε ηλικία μόλις 12 ετών ανακαλύπτει το πάθος, αλλά και το έμφυτο ταλέντο του στη ζαχαροπλαστική, όταν μαζεύοντας μία μέρα φράουλες από τον κήπο σκέφτηκε δεκαπέντε πιθανούς και απίθανους τρόπους για να τις χρησιμοποιήσει σε γλυκά. Πάντα τον γοήτευε η τεράστια ποικιλία των γεύσεων, των υφών και των αρωμάτων των φρούτων. Επόμενο ήταν αυτά να αποτελέσουν και τη μεγαλύτερη πηγή έμπνευσής του που τον οδήγησε στη δημιουργία των «φρούτων-γλυπτών», ένα παγκόσμιο trend στη ζαχαροπλαστική σήμερα. Εσπεριδοειδή, πυρηνόκαρπα, γιγαντόκαρπα ή μηλοειδή, εξωτικά, άγρια φρούτα, κόκκινα και μαύρα μούρα, ξηροί καρποί και κάρυα. Μικρές γλυκές μπουκιές που μοιάζουν με αληθινά φρούτα, έχουν χρώματα εμπνευσμένα από πίνακες της Αναγέννησης και η σάρκα τους είναι τόσο αριστουργηματικά σμιλεμένη σαν από το χέρι ενός ανατρεπτικού γλύπτη.
Με την παραίνεση μιας άλλης εμβληματικής μορφής της γαλλικής κουζίνας, του Alain Ducasse, και βάζοντας πάντα τα φρούτα στο σημείο εκκίνησης, o Grolet, δημιουργεί το βιβλίο “Fruits” στοχεύοντας στην αξιοποίηση και την ανάδειξη της δύναμης των φρούτων στη ζαχαροπλαστική. Με όπλα τις ανατρεπτικές τεχνικές, το σεβασμό στην εποχή συγκομιδής και την αναζήτηση της αυθεντικής γεύσης ο Grolet αποδεικνύει πως η ζαχαροπλαστική είναι μια πραγματική τέχνη αλλά και πως τα γλυπτά μπορείς πράγματι να τα απολαύσεις με όλες σου τις αισθήσεις.
336 σελίδες πλημμυρισμένες από αρώματα και χρώματα της φύσης. 95 πρωτότυπες γλυκές δημιουργίες που αποκαλύπτουν τον διαρκή σουρεαλιστικό πειραματισμό στον οποίο επιδόθηκε ο 32χρονος pastry chef με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αυθεντική γεύση των φρούτων ταιριάζοντάς τα με το κατάλληλο βότανο ή μπαχαρικό και όχι καλύπτοντάς τα με ζάχαρη και αλεύρι.
Ο Cedric Grolet, με το ένα εκατομμύριο θαυμαστές στο Instagram, είναι επικεφαλής pastry chef του εστιατορίου “Le Meurice” του Alain Ducasse (που βρίσκεται μέσα στο ομώνυμο ξενοδοχείο στο Παρίσι και έχει δύο αστέρια Michelin) και φέτος τον Ιούλιο κατέκτησε και τον τίτλο του καλύτερου ζαχαροπλάστη στον κόσμο (Βest Pastry Chef in the World 2018). Το βιβλίο του “Fruits” κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2017, έγινε best seller και μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες. Η πολυαναμενόμενη ελληνική έκδοση με τίτλο: «ΦΡΟΥΤΑ - Η Χρήση τους στην Ζαχαροπλαστική», κυκλοφορεί επίσημα από τη Gastronomy Essentials, σε επιμέλεια ενός δικού μας μεγάλου ονόματος της ζαχαροπλαστικής, του pastry chef Δημήτρη Χρονόπουλου. Θα το αποκτήσεις συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα που θα βρεις στο www.Cucina.gr ή στέλνοντας e-mail στο gastronomy_essentials@mail.com
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.