

«Ένα μήλο την ημέρα» λένε κι εγώ το ακολουθώ ακόμα και το καλοκαίρι που τα μήλα δεν είναι στην εποχή τους. Δηλαδή δεν το ακολουθώ ακριβώς, καθώς τα ροδάκινα, τα καρπούζια και τα σύκα μού γυαλίζουν περισσότερο, εννιά φορές στις δέκα που ανοίγω το ψυγείο για φρούτο κι έτσι τα μήλα μένουν κάπου στην άκρη μαραζωμένα και παραγκωνισμένα. Τι θα τα κάνεις λοιπόν; Θα τα πετάξεις;
ΟΧΙ! Θα τα χρησιμοποιήσεις για να αποδείξεις άλλη μια φορά ότι η δημιουργικότητα δίνει λύσεις. Να λοιπόν δυο μαρμελάδες που σκάρωσα με τα παραπονεμένα μήλα και λίγα ακόμα υλικά.
Μαρμελάδα μήλο αχλάδι τζίντζερ.
Υλικά:
2 κούπες μήλα τριμμένα χοντρά στον τρίφτη
1 κούπα αχλάδια στο multi
1 κομμάτι τζίντζερ δύο εκατοστών τριμμένο λεπτά στον τρίφτη (τις κλωστές που μένουν στο χέρι όσο το τρίβουμε τις πετάμε)
2 κούπες ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι.
Παρασκευή:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε φαρδιά κατσαρόλα και ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά. Ανακατώνουμε διαρκώς ώσπου να δούμε ότι έχει λιώσει η ζάχαρη και δεν θα μας κολλήσει στον πάτο αργότερα να γίνει καραμέλα, να κάψουμε την μαρμελάδα μας μαζί και την κατσαρόλα και να πάνε οι φιλοδοξίες μας στον βρόντο. Αυτό το καταλαβαίνουμε χτυπώντας την άκρη της κουτάλας μας στον πάτο. Αν δεν νιώθουμε τους κόκκους της ζάχαρης, είμαστε ασφαλείς. Τότε λοιπόν ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά, τόσο όσο να βράζει ειρηνικά και να μην πετάει καυτές σταγόνες ολόγυρα θυμίζοντας ενεργό ηφαίστειο.
Από εκεί και πέρα δεν την πειράζουμε τη μαρμελάδα μας, την αφήνουμε στην ησυχία της να βράσει και να δέσει, χωρίς αγωνία καθώς το μήλο με την πηκτίνη του θα την κάνει τη δουλειά του κι όλα θα τελειώσουν είκοσι λεπτά περίπου αργότερα. Για σιγουριά μπορούμε να κάνουμε το τεστ του παγωμένου πιάτου. Τοποθετούμε ένα πιατάκι του γλυκού στην κατάψυξη για μερικά λεπτά. Ύστερα απλώνουμε μια κουταλιά από την μαρμελάδα μας στο πιατάκι και σύρουμε το δάκτυλό μας να κάνουμε ένα μονοπατάκι. Αν οι δύο πλευρές του μονοπατιού δεν ενώνουν, η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη!
Τη μεταγγίζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και είμαστε έτοιμοι.

Μαρμελάδα βερίκοκο μήλο
Υλικά:
2 κούπες πολτοποιημένο βερίκοκο
1 κούπα μήλο τριμμένο χοντρά στον τρίφτη
1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμόνι
2 κούπες ζάχαρη
Ακολουθείς τα ίδια βήματα με την παραπάνω μαρμελάδα ΑΚΡΙΒΩΣ και καλή επιτυχία!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παστουρμάς, σκόρδα τουρσί και κολόνιες με άρωμα λεμόνι στα στενά της πλατείας Αττικής
Κορυφαίος βοτανολόγος αναζητά σε απομακρυσμένες γωνιές του κόσμου νέα είδη που θα μπορούσαν να κρατήσουν γεμάτες τις κούπες μας
Η πρωτοβουλία Plato's Plate φέρνει μια ξεχωριστή γαστρονομική πρόταση για τρία Σαββατοκύριακα
Το πατσατζίδικο θρύλος της Θεσσαλονίκης
«Ανυπομονούμε να συνδεθούμε με τους Έλληνες λάτρεις του street food»
Μια σειρά εντυπωσιακών Four Hands δείπνων μας περιμένει τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο
Ό,τι κι αν κάνετε, αντισταθείτε στην παρόρμηση να το «ντουλαπάρετε» σε πλαστικό
Έντονα χρώματα, ιδιαίτερες γεύσεις και πληθώρα θρεπτικών συστατικών
Έλληνες, Μικρασιάτες, Πομάκοι, Μουσουλμάνοι και οι αυθεντικές τους συνταγές
Crash test στα καλύτερα τσουρεκάδικα της πόλης
Μακριά από τον τουριστικό συνωστισμό, με ωραία έθιμα και ακόμη καλύτερο φαγητό
Koυλουράκια ή τσουρέκι; Και τα δύο, με μπόνους το σοκολατένιο αυγό και ένα γαλακτομπούρεκο
Αρνάκι με τρεις τρόπους, πίτες και φανταστική μαγειρίτσα – όλες οι συνταγές που χρειάζεσαι για το Πασχαλινό Τραπέζι
Γλυκά του κουταλιού και συριανά λουκούμια από το 1926
Εύκολη δουλειά, μεγάλη η χαρά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.