Για τους σνομπ γλυκατζήδες τα “blondies” δηλαδή τα λευκά μπράουνις ήταν πάντα μια «ξεπλυμένη» απομίμηση των σκουρόχρωμων αγαπημένων μπράουνις . Τώρα όμως οι ξανθιές αντεπιτίθενται και ανεξαρτητοποιούνται. Η επανάσταση ξεκίνησε στην Αμερική. Στη Νέα Υόρκη η τζελατερία Stellina σερβίρει σπιτικά παγωτά πάνω σε «Blondies» από φιστικοβούτυρο και καραμέλα. Στο Σαν Φραντσίσκο μια «προχωρημένη» εταιρεία, η Black Jet Baking Co. λάνσαρε τα δικά της «Blondies» με καμένο βούτυρο και χοντρούς κόκκους θαλασσινού αλατιού προκειμένου να βάλει τα νέα στάνταρ για το τι είναι πλέον τα «μη-μπράουνις»!
Ανεξάρτητα από τη γνώμη των κριτικών, τα «Blondies» είναι η νέα μόδα στη ζαχαροπλαστική και οι σεφ στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού συμφωνούν ότι τα Blond(ie) είναι πλέον τα νέα Brown(ie). Οι ξανθιές είναι αποφασισμένες να κυριαρχήσουν, μέχρι όμως να φτάσουν και να σε σαγηνέψουν μείνε πιστός στις σοκολατένιες καλλονές -ο παλιός είναι αλλιώς…
Top 6 Brownies
Βoutique Kayak στη Κηφισιά, τη Ν. Ερυθραία και τη Γλυφάδα, στα ζαχαροπλαστεία Fresh, στη Μέλισσα στο Περιστέρι (210 5711055) -τηλεφωνήστε όμως πριν γιατί δεν τα ψήνει καθημερινά, στο Zuccherino στο Π. Φάληρο ( 210 9830 869- 210 9830049), στο ζαχαροπλαστείο Φύσις, Μεσογείων 450 προς Σταυρό (2106090740) και μια σοκολατένια παραλλαγή τους μαζί με το θαύμα παγωτό φιστίκι στο Zillion’s στη Κηφισιά (21 0620 1211).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.