Για Δες, καινούργιο και εντελώς οικογενειακό μεζεδοπωλείο
Μια μαμά και ένας γιος, η Δέσποινα και ο Γιάννης ενώσανε τις δυνάμεις τους (και τα ονόματα τους- Για Δες), και εδώ και ένα μήνα άνοιξαν ένα καινούργιο καφέ-μεζεδοπωλείο στα Άνω Πατήσια, στην περιοχή της Λαμπρινής. Στον απλό και φιλικό χώρο τους που φιλοδοξούν να γίνει ένα χαλαρό στέκι της γειτονιάς, σερβίρουν καθημερινά από το πρωί καφέ (τον ιταλικό Vergnano), αλλά και μεζέδες όπως τηγανιά χοιρινή και κοτόπουλου (6 ευρώ), λουκάνικο (5 ευρώ), ποικιλία κρεάτων (12 ευρώ), πατάτα ψητή με τυριά, μανιτάρια σοτέ, πιπεριά Φλωρίνης γεμιστή με φέτα, μελιτζανούλες ψητές με ντομάτα φρέσκια, σκόρδο-λάδι- ξίδι και άλλα πολλά νόστιμα που επιμελούνται με την ίδια φροντίδα που έχουν όταν τα φτιάχνουν και στο σπίτι τους.
Τα κεμπάπ είναι χειροποίητα, με δική τους συνταγή (6 ευρώ), οι κολοκυθοκεφτέδες είναι πεντανόστιμοι και κοστίζουν 0,50 το κομμάτι, τα μανιτάρια με το τυρί έχουν 1 ευρώ το κομμάτι, δύσκολα κάποιος θα ξεπεράσει τα 8-10 ευρώ. Στο τέλος κερνάνε γιαούρτι με καλό μέλι ή χαλβά σιμιγδαλένιο, ενώ και οι καφέδες συνοδεύονται με σπιτικά φτιαγμένα κουλουράκια και cookies.
Χαλεπά 65, Άνω Πατήσια (Λαμπρινή), Αθήνα, 211 2140 158
INFO
Ζεστός και οικογενειακός χώρος στην περιοχή της Λαμπρινής. Μπορείς να πας από το απόγευμα για καφέ και να κάτσεις μέχρι το βράδυ για τσίπουρο. Σουξέ οι σπιτικοί μεζέδες του (που μπορείς να απολαύσεις με το ποτό σου, χωρίς να ξεπεράσεις τα €8-12/άτομο), και το κέρασμα που ποτέ δεν λείπει για να κλείσει γλυκά τη βραδιά.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.