- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Για Δες, καινούργιο και εντελώς οικογενειακό μεζεδοπωλείο


Μια μαμά και ένας γιος, η Δέσποινα και ο Γιάννης ενώσανε τις δυνάμεις τους (και τα ονόματα τους- Για Δες), και εδώ και ένα μήνα άνοιξαν ένα καινούργιο καφέ-μεζεδοπωλείο στα Άνω Πατήσια, στην περιοχή της Λαμπρινής. Στον απλό και φιλικό χώρο τους που φιλοδοξούν να γίνει ένα χαλαρό στέκι της γειτονιάς, σερβίρουν καθημερινά από το πρωί καφέ (τον ιταλικό Vergnano), αλλά και μεζέδες όπως τηγανιά χοιρινή και κοτόπουλου (6 ευρώ), λουκάνικο (5 ευρώ), ποικιλία κρεάτων (12 ευρώ), πατάτα ψητή με τυριά, μανιτάρια σοτέ, πιπεριά Φλωρίνης γεμιστή με φέτα, μελιτζανούλες ψητές με ντομάτα φρέσκια, σκόρδο-λάδι- ξίδι και άλλα πολλά νόστιμα που επιμελούνται με την ίδια φροντίδα που έχουν όταν τα φτιάχνουν και στο σπίτι τους.
Τα κεμπάπ είναι χειροποίητα, με δική τους συνταγή (6 ευρώ), οι κολοκυθοκεφτέδες είναι πεντανόστιμοι και κοστίζουν 0,50 το κομμάτι, τα μανιτάρια με το τυρί έχουν 1 ευρώ το κομμάτι, δύσκολα κάποιος θα ξεπεράσει τα 8-10 ευρώ. Στο τέλος κερνάνε γιαούρτι με καλό μέλι ή χαλβά σιμιγδαλένιο, ενώ και οι καφέδες συνοδεύονται με σπιτικά φτιαγμένα κουλουράκια και cookies.
Χαλεπά 65, Άνω Πατήσια (Λαμπρινή), Αθήνα, 211 2140 158
INFO
Ζεστός και οικογενειακός χώρος στην περιοχή της Λαμπρινής. Μπορείς να πας από το απόγευμα για καφέ και να κάτσεις μέχρι το βράδυ για τσίπουρο. Σουξέ οι σπιτικοί μεζέδες του (που μπορείς να απολαύσεις με το ποτό σου, χωρίς να ξεπεράσεις τα €8-12/άτομο), και το κέρασμα που ποτέ δεν λείπει για να κλείσει γλυκά τη βραδιά.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από την κλασική, μέχρι την πιο αναπάντεχη, διάλεξε όποια σου αρέσει περισσότερο για την 25η Μαρτίου
Στις γειτονιές της Αθήνας ή και με μικρή εκδρομή
Το επόμενο είναι ένα γαστρονομικό εργαστήριο για την Επανάσταση του 1821
Έχεις δοκιμάσει ποτέ μακαρονάδα-σπανακόπιτα; Αν όχι, πρέπει!
Εδώ θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία ξηρών καρπών, ό,τι πρέπει για τις ημέρες νηστείας της Σαρακοστής
Το παντοπωλείο αυτό μας έχει καλομάθει στα καλύτερα. Το ίδιο κάνει και αυτές τις ημέρες της Σαρακοστής!
Εδώ θα ανακαλύψεις όσπρια που ξεχωρίζουν για τη φρεσκάδα και τη θρεπτική τους αξία
Ο φούρνος που κρατάει ζωντανή την τέχνη της αρτοποιίας από το 1968
Πήγαμε στο αντικαρκινικό νοσοκομείο και μαζί με βραβευμένους σεφ ετοιμάσαμε χυμούς και μοιράσαμε κρουασάν σε ασθενείς και προσωπικό, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Γαλλικής Γαστρονομίας
Η 25η Μαρτίου μυρίζει επανάσταση, χαρμόσυνα νέα από τον ουρανό και μπακαλιάρο σκορδαλιά!
Ωδή στο πιο ζαχαροπλαστένιο ζαχαροπλαστείο της συνοικίας
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
Συναντήσαμε τον σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας και τον γνωστό Chef Pâtissier, λίγο πριν την εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας Merci Chef!
Ο σωστός τρόπος να γεμίσεις μπαταρίες για την εβδομάδα που ακολουθεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.