- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η Fuga μαγειρεύει… Μαμαλάκη
Ο πολυταξιδεμένος και πάντα λαοφιλής Ηλίας Μαμαλάκης παίρνει μαζί του το βαλιτσάκι με τις συνταγές του και για δύο ημέρες 23 & 24 Ιουλίου θα είναι ο φιλοξενούμενος σεφ στον κήπο του Fuga στο Μεγάρο Μουσικής. Με ένα μενού που αγαπάει τις φίνες γεύσεις του καλοκαιριού και υπόσχεται γαστρονομικές απολαύσεις.
Για να πάρετε μια ιδέα τα πιάτα θα είναι τραγανή φέτα από φρέσκο κολοκυθάκι σε ρολό γεμισμένο με κρεμώδες τυρί και μυρωδιά λεβάντας, παγωμένη σούπα από πεπόνι με μοσχάτο κρασί και τσιπς καπνιστής πανσέτας, κοτόπουλο αβγολέμονο γεμιστό με γλυκά δαμάσκηνα και αντινακτές κυπριακές πατάτες (μια πρωτότυπη συνταγή που βραβεύτηκε το 2008 στη Λίμα του Περού σαν η καλύτερη συνταγή πατάτας), αρωματική φακή με φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο, ψιλοκομμένο χουρμά. Για γλυκό θα σερβιριστούν σιγοβρασμένα δαμάσκηνα μέσα σε πράσινο τσάι με αρώματα μπαχαρικών και παγωτό βανίλια με σιρόπι εσπρέσσο. Συνδυασμένα με δύο ποτήρια κρασί semeli - κτήμα Nasiakou και Chardonnay Nasiakos και με τιμή 35 ευρώ το άτομο.
Fuga Secret Garden, στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής, Κόκκαλη 1, 210 7242979
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.