Το Τζιτζίκι είναι μπαρ, και βρίσκεται στην πανέμορφη Χώρα της Αμοργού. Ο χώρος του είναι μια παλιά διώροφη αμοργιανή κατοικία-για όσους ξέρουν εκεί που παλιά βρισκόταν το "bayoko", γνωστό σημείο διασκέδασης του νησιού. Από τα δυο μπαλκονάκια του έχει μια από τις καλύτερες θέες του νησιού: το ιστορικό κάστρο και τη Χώρα με τα σπίτια και τα σοκάκια της, τους μύλους, τον ήλιο που δύει, τις καλές μέρες βλέπεις καθαρά μπροστά σου όλα τα γύρω νησιά.
Ο εσωτερικός του χώρος, είναι απλός, όπως ταιριάζει στο νησί, παραδοσιακός με λίγες μοντέρνες πινελιές, όπου και να σταθείς, έχεις την ίδια υπέροχη θέα από τα πολλά παράθυρα, που βρίσκονται γύρω γύρω. Πήρε το όνομά του από το αγαπημένο έντομο που αντιπροσωπεύει την σημασία του να ζεις την κάθε στιγμή, το «εδώ και τώρα» όμως για όλους μας είναι στενά συνδεδεμένο και με το καλοκαίρι, τον ήλιο, το νησί, τα δέντρα.
Αν ο δρόμος (ο θαλασσινός) σας βγάλει προς τα εκεί, για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο το Τζιτζίκι έχει πολλές προτάσεις σε ελληνικά κρασιά, σε σπάνιες ετικέτες καλοκαιρινών ποτών, όπως το ρούμι και το τζιν ενώ προγραμματίζει και πολλά events για το κρασί και τα cocktail. Μια και, όπως λένε η Μαρούλα Κυριακοπούλου και ο Δημήτρης Ρήγας, οι άνθρωποι που βρίσκονται «πίσω» του, έτσι και αλλιώς όλοι κρύβουμε ένα τζιτζίκι μέσα μας που θέλει διακοπές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.