Αν φεύγεις ταξίδι και ξέχασες να πάρεις τα δώρα σου, μη σκας. Το ωραιότερο και πιο πλούσιο παντοπωλείο με ελληνικά εδώδιμα και αποικιακά βρίσκεται στο αεροδρόμιο και θα σε ξελασπώσει.
Πήγαμε στο αεροδρόμιο και νομίσαμε ότι μεταφερθήκαμε πίσω στο χρόνο. Βρήκαμε ένα παντοπωλείο τόσο παραδοσιακό, που πραγματικά είχαμε την αίσθηση πως πρωταγωνιστούμε σε παλιά ελληνική ταινία. Τα προϊόντα, η διακόσμηση, το χαμογελαστό προσωπικό μάς έφτιαξαν πραγματικά τη διάθεση. Ο πάντα ευχάριστος και πρόθυμος να βοηθήσει Κυριάκος Χατζόγλου θα σας ξεναγήσει στο μαγαζί και θα σας βρει ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Το «Παντοπωλείο» λειτουργεί σχεδόν τρία χρόνια και στήθηκε από την ομάδα που δημιούργησε τα καταστήματα mastihashop.
Σ’ αυτό μπορεί κανείς να βρει παραδοσιακά προϊόντα από όλη την Ελλάδα: μουστάρδα Ηγουμενίτσας, ξύδι Νάουσας, αλάτι Κυθήρων, παξιμάδια και λάδι Κρήτης, ελιές Καλαμάτας, κάπαρη Σαντορίνης, τσίπουρο από Άγιο Όρος, μελεκούνι από Ρόδο, παστέλια Καλαμάτας, ακανές Σερρών, τα γνωστά μουστοκούλουρα του Δαρεμά, γλυκά του κουταλιού, ολόκληρο ράφι με βιολογικά προϊόντα και ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή σου. Ο κύριος Γιώργος από την Αστυπάλαια προμηθεύει με παξιμάδια αμυγδάλου, αλατοκούλουρα και κιτρινοκούλουρα.
Το παντοπωλείο, επίσης, έχει δικής του παραγωγής λουκούμια Χίου, χαλβαδόπιτες, ζυμαρικά, αλάτι με βότανα και μαρμελάδες. Εμείς συνιστούμε ανεπιφύλακτα τη μαρμελάδα μανταρίνι και τα λουκούμια περγαμόντο! Οι τιμές είναι πολύ λογικές και ο κόσμος έχει πραγματικά αγκαλιάσει την όλη προσπάθεια. Περιμένουμε, όμως, και κάποιο παράρτημα στο κέντρο. Μέχρι τότε, οι επισκέψεις στο αεροδρόμιο είναι δεδομένες. Σας άνοιξε η όρεξη; Για ένα πράγμα είμαστε σίγουροι. Στο Παντοπωλείο δεν θα ’χετε τι να πρωτοδιαλέξετε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.