Θεματα

Αυθεντικές βάφλες Βελγίου ψήνονται τώρα στο Χαλάνδρι

Για να βρεις το Belga Gaufrerie & Café απλά ακολούθησε τη βουτυρένια μυρωδιά

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
bafla-anoigma.jpg

Βουτυρένια, μαλακιά, αλλά και τραγανή. Καυτή, μα με μια γενναία δόση παγωτό βανίλια να λιώνει από πάνω της. Η βάφλα μετράει τους δικούς τους ορκισμένους θαμώνες στο κεφάλαιο «γλυκό» και δεν είναι λίγοι. Αν ανατριχιάζετε λοιπόν κάθε φορά που ακούτε τη φράση «βάφλα με παγωτό», κατευθυνθείτε βόρεια.

received_10155665937848892.jpeg

Το Belga Gaufrerie & Café μόλις άνοιξε στην πλατεία των Πλ. Ελευθερωτών (δίπλα στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου) και ψήνει βάφλες που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει. Η λέξη “Gaufrerie” προέρχεται από τη γαλλόφωνη ρίζα “gaufre” που πάει να πει «βάφλα». Ναι, αλλά τι βάφλα; Βάφλα όπως αυτές που ξεροψήνονται στα στενά της Λιέγης και των Βρυξελλών.

Για να πάρετε μια γεύση, στο Belga Gaufrerie & Café υπάρχουν δύο είδη βάφλας. Στην πρώτη εκδοχή οι πέρλες ζάχαρης κρύβονται στο ζυμάρι για να του δώσουν μια γλυκιά, καραμελωμένη γεύση όσο εκείνο ψήνεται. Στη δεύτερη η παρουσία της μαρέγκας της χαρίζει μια ανάλαφρη, όσο και τραγανή υφή. Μπορείτε να διαλέξετε την εκδοχή που προτιμάτε και έπειτα να αρχίσει η πραγματική αμαρτία…

received_10155665937388892.jpeg

Στο Βέλγιο οι βάφλες συνοδεύονται απλά με λίγη άχνη, πραλίνα ή παγωτό και αυτό αρκεί. Στο Belga Gaufrerie & Café όμως θα βρείτε αναπάντεχους συνδυασμούς όπως βάφλα lemon pie (δηλαδή λεμονόκρεμα με καψαλισμένη ιταλική μαρέγκα), snickers (κρέμα φιστικοβούτυρο με καραμέλα βουτύρου, φιστίκια και σοκολάτα γάλακτος) και πολλά (αλλά πολλά!) ακόμα.

Πλ. Ελευθερωτών 14, Χαλάνδρι, 210 6892748

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ