- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Beef Wellington
Τι χρειαζόμαστε 1.000-1.300 γρ. μοσχάρι φιλέτο ● 3 κ. ελαιόλαδο ● 250 γρ. μανιτάρια ● 50 γρ. βούτυρο ● 1-2 κλαδιά θυμάρι ● 110 ml λευκό ξηρό κρασί ● 15 φέτες προσούτο ● 500 γρ. φύλλο σφολιάτας ● 2 κρόκους αυγών χτυπημένους με 1 κ.κ. νερό ● αλάτι ● πιπέρι
Πώς το φτιάχνουμε Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°c. Βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί, το αλείφουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ρίχνουμε λίγο πιπέρι και το ψήνουμε για 15 λεπτά αν το θέλουμε μισοψημένο προς μέτριο και 20 λεπτά για μέτριο προς καλοψημένο. Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 20’ περίπου. Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια έτσι ώστε να μοιάζουν με τριμμένη ψίχα ψωμιού (αν θέλετε, χρησιμοποιήστε το multi αλλά προσέξτε να μη λιώσουν). Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, όλο το βούτυρο και σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε τα μανιτάρια μαζί με το θυμάρι. Μαγειρεύουμε για 4-5’ ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνουν ένα μαλακό μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 8-10’ έως ότου εξατμιστεί όλο το κρασί. Προσοχή, τα μανιτάρια δεν πρέπει να λιώσουν. Βγάζουμε το μείγμα από το τηγάνι, αφαιρούμε το θυμάρι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σε μια μεγάλη επιφάνεια κοπής απλώστε δυο κομμάτια μεμβράνης, λίγο πιο μεγάλα από το μήκος του φιλέτου.
Σε κάθε ένα κομμάτι μεμβράνης απλώνουμε προσούτο, στο ένα κομμάτι μεμβράνης ρίχνουμε, πάνω από το προσούτο, το μισό μείγμα μανιταριών και τοποθετούμε επάνω το φιλέτο. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια επάνω στο κρέας, τραβάμε πολύ προσεκτικά το δεύτερο κομμάτι μεμβράνης με το προσούτο και καλύπτουμε το φιλέτο. Το τυλίγουμε σφιχτά σαν λουκάνικο και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Ξεδιπλώνουμε τη σφολιάτα, κόβουμε περίπου το 1/3 από το φύλλο σε μια λωρίδα περίπου ίση με το μήκος του φιλέτου και 2-3 εκ. πιο φαρδιά, το υπόλοιπο φύλλο το κόβουμε σε μια λωρίδα 28 επί 36. Σε ένα αντικολλητικό ταψί βάζουμε το μικρότερο κομμάτι φύλου. Βγάζουμε το φιλέτο από το ψυγείο, ξετυλίγουμε με μεγάλη προσοχή τη μεμβράνη και το τοποθετούμε πάνω στο φύλλο. Με ένα πινέλο βουρτσίζουμε με τους κρόκους τις άκρες του φύλλου, τις πλευρές και την επάνω επιφάνεια του φιλέτου. Με προσοχή σηκώνουμε το μεγαλύτερο φύλλο σφολιάτας και καλύπτουμε το κρέας πιέζοντας τις άκρες και τα πλάγια με ένα πιρούνι, ώστε να σφραγιστεί πολύ καλά. Αλείφουμε με κρόκο όλο το ρολό και με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε διαγώνιες γραμμές (προσοχή να μην τρυπήσουμε σε βάθος τη σφολιάτα, μόνο επιφανειακό χάραγμα).
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε πάλι στο ψυγείο για 45’ τουλαχιστον. Ανάβουμε το φούρνο στους 200°C. Αλείφουμε πάλι με λίγο κρόκο και ψήνουμε – 20-25 λεπτά για μισοψημένο προς μέτριο ή 30 λεπτά για μέτριο προς καλοψημένο. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10’. Το σερβίρουμε κομμένο σε λεπτές φέτες.
Βαθμολογήστε τη συνταγή, στείλτε τα σχόλιά σας
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.