- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Από το 1935 στο πόστο του, ο περίφημος Αραπιάν είναι το στέκι για όσους ψάχνουν τις δυνατές, αυθεντικές γεύσεις. Δεν είναι μόνο οι Κωνσταντινουπολίτες που εδώ θυμούνται τα καλούδια της πατρίδας (και που του έδωσαν τον τίτλο «μεζετζής» – ο έχων τους μεζέδες για τους μερακλήδες), αλλά και όλη η Αθήνα που ξανα-ανακαλύπτει την ελληνική πατροπαράδοτη νοστιμιά. Παστουρμά μοσχαρίσιο, από προβατίνα αλλά και κρέας καμήλας, σουτζούκι πολίτικο και Αδάνων πολύ καυτερό, κασέρι πικάντικο Ξάνθης με γεύση που έρχεται από τα παιδικά μας χρόνια, καβουρμά, μορταδέλα με παστουρμά ή με προσούτο, γαλοπούλα με γλυκιά πάπρικα για τους... light. Τα Σάββατα ψήνουν μεζεκλίκια του καταστήματος, «γευστικές δοκιμές» το λέει ο Φάνης (ιδιοκτήτης), κέρασμα όπως παλιά και αφορμή για κουβέντες που σηκώνουν πολύ τσίπουρο...
Ευριπίδου 41, Αθήνα, 210 3217238
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.