- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Το ουζερί του Γιώργου στο γραφικό ψαρολίμανο του Κερατσινίου
Σερβίρει την καθημερινή ψαριά των ντόπιων ψαράδων
Το λιμανάκι του Κερατσινίου είναι ένας τόπος μαγικός. Ένα τοπίο, απίστευτων αντιθέσεων, στα όρια του ρεαλισμού και του σουρεαλισμού. Κάτω από τον παροπλισμένο θερμοηλεκτρικό σταθμό της ΔΕΗ και το ψηλότερο φουγάρο της Αττικής, απέναντι από τις πελώριες γερανογέφυρες της Cosco και ανάμεσα από κάτι χειμαζόμενα κρουαζιερόπλοια βρίσκεται το μικρό ψαρολίμανο της περιοχής.
Τι κι αν σε απόσταση πεντακοσίων μέτρων υπάρχει το μεγαλύτερο σε κίνηση λιμάνι της Μεσογείου, το λιμάνι που ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του εμπορίου η Κίνα, διακινεί όλα τα εμπορεύματά του προς την Ευρώπη;
Στο μικρό λιμανάκι τα πολύχρωμα ξύλινα βαρκάκια και τα λοιπά μικρά σκαφάκια του αλιευτικού καταφυγίου, βγάζουν τη γλώσσα τους αυθάδικα απέναντι στα τεράστια πλοία με τα εκατοντάδες κοντέινερ, και δίνουν τη μάχη του “small is beautiful” ή των «μεγάλων μικρών» της χώρας μας.
Ένα τεράστιο graffiti τέσσερα μέτρα ύψος με είκοσι μέτρα μήκος, περιγράφει τη φαντασίωση ενός τύπου που φτιάχνει μια σιδηροδρομική γραμμή, που συνδέει Κρήτη με Μακεδονία, που όμως διακινεί βαπόρια που εμφανίζονται στην πεδιάδα των Φαρσάλων, και επιβεβαιώνουν το Εγγονοπουλικό: «Τι γύρευες εσύ στη Λάρισα, εσύ ένας Υδραίος;»
Στο λιμανάκι του Κερατσινίου βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, που το κρατάει ζωντανό ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων και εξωραϊστικός «Άγιος Νικόλας» Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
Η Χρύσα και ο Γιώργος στο ουζερί τους εδώ και τριάντα χρόνια αξιοποιούν τα ψαρέματα των τοπικών αλιέων, που κατά το ήμισυ αυτοκαταναλώνουν την ψαριά τους και τα υπόλοιπα τα δίνουν στο μαγαζί.
Μας κέρδισαν λέγοντάς μας ποια είναι τα φρέσκα και ποια τα μη, μόνοι τους χωρίς πολλά-πολλά. Φάγαμε νόστιμες τηγανητές γαρίδες, σαρδέλες, γαύρους και τα μπαρμπουνάκια από τα φρέσκα και μεζέδες με κυρίαρχους (σε νοστιμιά και πρωτοτυπία) τους κεφτέδες από τυροκαυτερή, αλλά και τα σαγανάκια με τα μύδια και άλλες νοστιμιές. Περισσότερα.
*Για το ουζερί Καραγιάννης διαβάστε εδώ.
**Για το οινομαγειρείο Ήπειρος διαβάστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.
