Σάντουιτς με αυγοσαλάτα
8 καθαρισμένα βραστά αυγά
2 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
1/4 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο σέλερι
1 1/2 κ.σ. μουστάρδα (Dijon)
2 κ.σ. άσπρο ξίδι
1/4 φλιτζ. τσαγιού μαγιονέζα
λίγο αλάτι
2 φλιτζ. κ. κομμένο λάχανο iceberg
2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
8 φέτες ψωμί χωριάτικο
χοντροκομμένο πιπέρι
Ψιλοκόβουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε μαζί τη μουστάρδα το ξίδι τη μαγιονέζα τα κρεμμύδια, το σέλερι και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο. Ανακατεύουμε το λάχανο με το μαϊντανό. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, απλώνουμε πάνω σε μια φέτα, τρίβουμε λίγο πιπέρι, προσθέτουμε λίγο από το λάχανο με τον άνηθο, σκεπάζουμε με μια φέτα και κόβουμε στη μέση. Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες φέτες και σερβίρουμε.
Πατατοσαλάτα
500 γρ. βρασμένες και ζεστές μικρές πατάτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από μισό λεμόνι
2-3 βραστά αυγά
2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 μικρό ματσάκι ρόκα
1 αγγουράκι κομμένο σε κύβους
αλάτι, πιπέρι
Ραντίζουμε τις ζεστές πατάτες με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το μαϊντανό
Αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε τα αυγά κομμένα στα τέσσερα. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με φύλλα ρόκας και τα κυβάκια αγγουριού.
Σαλάτα Light
3 κ.σ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά
3 κ.σ. μαγιονέζα light
1/4 κ.σ. πιπέρι
6 βραστά αυγά
1/2 φλιτζ. τσ. ψιλοκομμένα καρότα
1/2 φλιτζ. τσ ψιλοκομμένο αγγούρι
1/4 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
λίγο αλάτι
Ανακατεύουμε το γιαούρτι τη μαγιονέζα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ. Κόβουμε στη μέση τα αυγά, αφαιρούμε τους κρόκους από τα τέσσερα αυγά (τους υπόλοιπους δύο τους χρησιμοποιούμε για κάτι άλλο). Ανακατεύουμε τους 4 κρόκους και τα 6 ασπράδια με το μείγμα του γιαουρτιού.
Προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά τα καρότα το αγγούρι και τα κρεμμυδάκια.Σερβίρουμε με κράκερ ολικής άλεσης και μικρά ντοματάκια.
Deviled egg με τυρί κρέμα και μπέικον
8 αυγά
180 γρ. τυρί κρέμα
2 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη
3 φέτες μπέικον
1 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.σ ψιλοκομμένα τσάιβς (ή ένα φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο)
πάπρικα
αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε τα αυγά στη μέση και αφαιρούμε τους κρόκους. Σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό, το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε απορροφητικό χαρτί και το σπάμε σε μικρά κομμάτια. Χτυπάμε το τυρί κρέμα στο μπλέντερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε τα αυγά και τη μαγιονέζα. Βγάζουμε το μείγμα και ανακατεύουμε με το χέρι προσθέτοντας το μπέικον, το μαϊντανό τα κρεμμυδάκια και αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε τα αυγά με το μείγμα και τα αφήνουμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη πάπρικα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ και τρεις δεκαετίες την βρίσκεις στην περιβόητη καντίνα της στην Αστόρια να φτιάχνει σουβλάκια και πίτα με γύρο
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μενού - ωδή στα όσπρια και τα δημητριακά σε ένα εντυπωσιακό set μέσα στη φύση
Το trend του TikTok που δεν λέει να κοπάσει
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έδεσμα-μετάβαση από την αποχή στην κραιπάλη και από τον Θάνατο στη Ζωή
Η Θεμιστοκλέους και τα πέριξ είναι ψαροπιάτσα από τις λίγες, αν κλείσεις τα μάτια θα δεις την παραλία!
Οπωσδήποτε την Πιτονοστιμιά, με αλάδωτη πίτα και πικάντικο κοτόπουλο ή μπριζολάκι
Οπωσδήποτε να δοκιμάσετε την αυθεντική σαρλότ, την πεντανόστιμη και ιδιαίτερη γαλλική τούρτα
Από ιταλική Colompa μέχρι τσουρέκι με αυγό… Murano
Το Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης αναβίωσε για 2 μέρες την παλιά ατμόσφαιρα των «μανάβικων»
Χειροποίητα γλυκά με βάση τη ζύμη τσουρεκιού
Βόλτα σε Κορυδαλλό και Πειραιά
Εκεί το γλυκό είναι οπτικά και γευστικά σαν έργο τέχνης
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ξεχωριστές μεταξύ τους αλλά όλες τους ιδιαίτερες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.