- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Σάντουιτς με αυγοσαλάτα
8 καθαρισμένα βραστά αυγά
2 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
1/4 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο σέλερι
1 1/2 κ.σ. μουστάρδα (Dijon)
2 κ.σ. άσπρο ξίδι
1/4 φλιτζ. τσαγιού μαγιονέζα
λίγο αλάτι
2 φλιτζ. κ. κομμένο λάχανο iceberg
2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
8 φέτες ψωμί χωριάτικο
χοντροκομμένο πιπέρι
Ψιλοκόβουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε μαζί τη μουστάρδα το ξίδι τη μαγιονέζα τα κρεμμύδια, το σέλερι και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο. Ανακατεύουμε το λάχανο με το μαϊντανό. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, απλώνουμε πάνω σε μια φέτα, τρίβουμε λίγο πιπέρι, προσθέτουμε λίγο από το λάχανο με τον άνηθο, σκεπάζουμε με μια φέτα και κόβουμε στη μέση. Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες φέτες και σερβίρουμε.
Πατατοσαλάτα
500 γρ. βρασμένες και ζεστές μικρές πατάτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από μισό λεμόνι
2-3 βραστά αυγά
2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 μικρό ματσάκι ρόκα
1 αγγουράκι κομμένο σε κύβους
αλάτι, πιπέρι
Ραντίζουμε τις ζεστές πατάτες με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το μαϊντανό
Αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε τα αυγά κομμένα στα τέσσερα. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με φύλλα ρόκας και τα κυβάκια αγγουριού.
Σαλάτα Light
3 κ.σ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά
3 κ.σ. μαγιονέζα light
1/4 κ.σ. πιπέρι
6 βραστά αυγά
1/2 φλιτζ. τσ. ψιλοκομμένα καρότα
1/2 φλιτζ. τσ ψιλοκομμένο αγγούρι
1/4 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
λίγο αλάτι
Ανακατεύουμε το γιαούρτι τη μαγιονέζα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ. Κόβουμε στη μέση τα αυγά, αφαιρούμε τους κρόκους από τα τέσσερα αυγά (τους υπόλοιπους δύο τους χρησιμοποιούμε για κάτι άλλο). Ανακατεύουμε τους 4 κρόκους και τα 6 ασπράδια με το μείγμα του γιαουρτιού.
Προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά τα καρότα το αγγούρι και τα κρεμμυδάκια.Σερβίρουμε με κράκερ ολικής άλεσης και μικρά ντοματάκια.
Deviled egg με τυρί κρέμα και μπέικον
8 αυγά
180 γρ. τυρί κρέμα
2 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη
3 φέτες μπέικον
1 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.σ ψιλοκομμένα τσάιβς (ή ένα φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο)
πάπρικα
αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε τα αυγά στη μέση και αφαιρούμε τους κρόκους. Σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό, το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε απορροφητικό χαρτί και το σπάμε σε μικρά κομμάτια. Χτυπάμε το τυρί κρέμα στο μπλέντερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε τα αυγά και τη μαγιονέζα. Βγάζουμε το μείγμα και ανακατεύουμε με το χέρι προσθέτοντας το μπέικον, το μαϊντανό τα κρεμμυδάκια και αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε τα αυγά με το μείγμα και τα αφήνουμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη πάπρικα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Εκλεκτά deli προϊόντα, βιολογικό κρέας, παραδοσιακά προϊόντα και πολλά ακόμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.