Όμικρον, οι πιο νόστιμες κερκυραϊκές συμμαχίες
Μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσεις την κουζίνα του Μίλτου Αρμένη
Ο Μίλτος Αρμένης ανέλαβε φέτος την κουζίνα του εστιατορίου Όμικρον και αυτό από μόνο νου είναι ένα καλό γευστικό νέο. Ελληνο-ισπανός (με την ελληνική πλευρά του να κατάγεται από την Κέρκυρα), αφού εργάστηκε για χρόνια σε μισελενάτα εστιατόρια της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ελβετίας και συνεργάστηκε με τρανταχτά ονόματα της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής (όπως ο Alain Doucasse και ο Jérôme Serres), το 2016 κέρδισε το βραβείο ταλαντούχου Σεφ στους Χρυσούς Σκούφους. Καθόλου άδικα. Ο Μίλτος Αρμένης είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος σεφ και το νέο όνομα στην αθηναϊκή γαστρονομία.
Μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσετε τη δημιουργική κουζίνα του είναι μέσα από τις «Κερκυραϊκές γευστικές συμμαχίες». Σε αυτές τις νόστιμες διαδρομές, ο Μίλτος θα προσκαλεί στην κουζίνα του διακεκριμένους chef για να συνθέσουν από κοινού ένα μενού που κάθε φορά θα σεργιανίζει στα γαστρονομικά καλντερίμια της κερκυραϊκής κουζίνας.
Η πρώτη συμμαχία θα γίνει αυτή την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου με προσκεκλημένο τον επίσης εξαιρετικό Χάρη Νικολούζο και θα περιλαμβάνει ένα δημιουργικό μενού 6 πιάτων: μπουρδέτο φαγκρί σούπα, ντάμπλινγκ μυλοκόπι μπιάνκο, σορμπέ κουμ κουάτ, παστιτσάδα νανάκι κοτόπουλου, κούτσουλος πιπεράτος, τσιζ κέικ φέτας και μινιαρντίζ, σοκολάτα με αλάτι και ζελέ τσιτσιμπίρας. Το μενού έχει τιμή €37/άτομο. Μια πραγματικά καλή τιμή για ένα τόσο αντιπροσωπευτικό δείγμα του fine dining.
Δρόσου 1 και Αίγλης 29, Νέα Ερυθραία, κρατήσεις: 210 6202475
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.