- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Wine bar για τους Άγγλους, bar a vin για τους Γάλλους, enoteca για τους Ιταλούς, heteroclito για τους Έλληνες σκέφτηκαν η Μαντλέν και ο Δημήτρης και έστησαν το δικό τους στέκι για κρασί. Με 150 ετικέτες, οι περισσότερες από γηγενείς ποικιλίες, με 20 από αυτές και σε ποτήρι, με πλατό τυριών, αλλαντικών, πίτες και άλλες νοστιμιές – κι αυτές αμιγώς ελληνικές και ψαγμένες από παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα, με εξαιρετικές τιμές και με... heteroclites Δευτέρες, όπου παρουσιάζονται μικροί ή και πιο γνωστοί Έλληνες οινοποιοί, το heteroclitο σήμερα είναι ένα από τα πιο ζωντανά σημεία συνάντησης για κάθε οινόφιλο που θέλει να γνωρίσει και να δοκιμάσει τον ελληνικό αμπελώνα και το επώνυμο ελληνικό κρασί. Όπως λένε και η Μαντλέν με τον Δημήτρη, «όποιος μπει εδώ μέσα για ένα πράγμα πρέπει να είναι σίγουρος: θα πιει καλό κρασί, σε καλή τιμή... Όλα τα άλλα είναι απλά... ετερόκλητα».
Φωκίωνος 2 & Πετράκη, (Μητρόπολη), 210 3239406
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.