- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Το Σάββατο 23 Μαρτίου, στις 20:30, πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι θα κλείσουν τα φώτα συμμετέχοντας στην Ώρα της Γης, την πιο επιτυχημένη πρωτοβουλία (από άποψη συμμετοχής κόσμου) ενάντια στην κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση του πλανήτη. Είναι πολλές και πασίγνωστες οι τοποθεσίες, τα μνημεία και τα κτίρια σε όλο τον κόσμο που θα σκοτεινιάσουν και φέτος, μέσα σ’ αυτά και το πάντα λαμπερό και κεντρικότατο Χίλτον της Αθήνας (αλλά και όλα τα ξενοδοχεία της αλυσίδας παγκοσμίως). Έτσι, όλα τα φώτα του ξενοδοχείου, εσωτερικά και εξωτερικά θα σβήσουν για μία ώρα, τα εστιατόρια Βυζαντινό και Galaxy θα δουλεύουν και θα σερβίρουν με κεριά-η τέλεια ρομάντζα, ενώ και οι πελάτες θα ενημερωθούν ώστε να σβήσουν και εκείνοι τα φώτα στα δωμάτιά τους. Και δεν σταματάει εδώ.
Για όσους βρεθούν εκεί το Galaxy έφτιαξε ένα καινούργιο κοκτέιλ, το “Switch off” (ουίσκι, Cointreau, σοκολάτα, φρέσκος χυμός lime) αλλά και ένα πιάτο με την συμβολική ονομασία “hOUR Earth”, με γαύρο μαριναρισμένο σε ginger, πράσινη σαλάτα με κάρδαμο, αμύγδαλα και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών που σερβίρεται μάλιστα πάνω σε γρανίτη για να δείχνει την απλότητα και την φρεσκάδα των υλικών που παρέχει ο πλανήτης. Και τα δύο θα σερβίρονται έως τις 24 Μαρτίου. Βας. Σοφίας 46, 2107281000
Το Earth Hour Dish εμπνευσμένο ειδικά για την συγκεκριμένη μέρα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.