Έκτορας Μποτρίνι Χρυσός!
…and the Χρυσός Σκούφος goes to…Όσοι προχτές περίμεναν την Σπονδή για μια ακόμη φορά στην πρώτη θέση των βραβείων του Αθηνοράματος (κερδίζει τον τίτλο επί 12 συνεχή χρόνια) … απλά διαψεύσθηκαν. Στη φετινή 20η διοργάνωση που έγινε στην Μεγάλη Βρετανία και ήταν σαφώς εστιασμένη στην ολοένα ανερχόμενη ελληνική κουζίνα, ήταν ο Έκτορας Μποτρίνι και το εστιατόριό του Etrusco στην Κέρκυρα που απέσπασαν την πρώτη θέση φέρνοντας την ανατροπή. Λίγες μέρες όμως μετά η Σπονδή ξαναπήρε τα δυο χρυσά της αστέρια από τον διάσημο διεθνή οδηγό Michelin οπότε… όλοι ευχαριστημένοι και έτοιμοι για νέες γαστρονομικές περιπέτειες.
Βραβεία πήραν και αρκετά εστιατόρια από την περιφέρεια (τα περισσότερα ανήκουν σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες), ενώ από τα αθηναϊκά βραβείο απέσπασαν η Σπονδή (το δεύτερο) αλλά και οι Funky Gourmet (Νίκος Ρούσσος και Γεωργιάννα Χιλιαδάκη), η Γαλάζια Hytra (σεφ ο Νίκος Καραθάνος), το Aleria (Γκίκας Ξενάκης), ο Βασίλαινας (Ρενάτο Μεκόλι), ο Milos (Περικλής Κοσκινάς), το Premier (Jean-Charles Metayer), ενώ ο αγαπημένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου (Βαρούλκο) βραβεύθηκε για την συνολική και πολύχρονη προσφορά του στην ελληνική γαστρονομία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.