- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Το Κυριακάτικο της Τήνου είναι σαν γιορτή
Ένα καφενείο που είναι περισσότερο σημείο συνάντησης και αναφοράς
Το αγαπημένο παραδοσιακό καφενείο της Τήνου είναι μια ταξιδιωτική εμπειρία από μόνο του. Στα απολαυστικά κλασικά ξύλινα τραπεζάκια του με το μάρμαρο επάνω θα μάθετε ιστορίες πολλές από το νησί και θα δοκιμάσετε αξέχαστο καφέ στη χόβολη. Θα πάρετε τις ανάσες σας πριν ή μετά το μπάνιο ή τα ψώνια στην πόλη με δροσερούς φρέσκους χυμούς, θα καταρτίσετε το πρόγραμμα της ημέρας, θα μαγευτείτε από τους λουκουμάδες με ή χωρίς παγωτό και τα γλυκά του κουταλιού που φτιάχνει με τα χέρια του ο Κυριάκος.


Ο Κυριάκος λοιπόν, άνθρωπος με πολύ μεράκι, τα έχει όλα στην εντέλεια. Από το χειμώνα ετοιμάζει τη λακέρδα που θα συνοδεύσει τη ρακή ή το ουζάκι σας, με μαεστρία θα σας ετοιμάσει γαύρο μαρινάτο, θα σας προτείνει κι άλλα πεντανόστιμα μεζεδάκια και ποικιλίες, με όλα τα υλικά να είναι φρέσκα και ντόπια, του νησιού.


Κι αν πάλι θέλετε λιγάκι πιο ρομαντικές στιγμές, η μικρή του αυλή, με το υπέροχο φως να φτάνει σε εσάς περνώντας από την κληματαριά, είναι αυτό ακριβώς που φανταστήκατε. Και ένα μικρό μυστικό: Το Κουτούκι της Ελένης, δύο σκαλιά επάνω, είναι «αδερφάκι» του. Αν σας πιάσει η ραστώνη, που λένε, πεινάσετε και δε θέλετε να αλλάξετε τραπεζάκι, θα απολαύσετε μαγειρευτά που θα σας μείνουν αξέχαστα.
Πόμερ & Γόφου, Τήνος, 2283022606
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.