Θεματα

Παντσέτες χοιρινές με μέλι, σόγια και σουσάμι

 Μια τσικνιστή νοστιμιά με asian άρωμα

86432-193840.jpg
Ζιζή Σφυρή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
36107-78476.JPG

Τι θα χρειαστούμε

1κιλό χοιρινές παντσέτες

Σόγια σος

3 κουτ. σούπας μέλι

2 κουτ. σούπας σουσάμι

Πιπέρι

Λίγο ελαιόλαδο

2-3 σκελίδες σκόρδο

Πως τις φτιάχνουμε

Βάζουμε τις παντσέτες σε ένα μπολ, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο. Λιώνουμε τα σκόρδα στην ειδική πρέσα και προσθέτουμε σόγια κατά βούληση και λίγο πιπέρι. Τα αφήνουμε να μαριναρισθούν όσο πιο πολύ γίνεται. Ζεσταίνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά αντικολλητικό τηγάνι, καλύτερα αυτό που είναι με ραβδώσεις, και μόλις κάψει καλά απλώνουμε τις παντσέτες. Αφήνουμε 3 λεπτά από τη μια μεριά και γυρίζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνουν. Ρίχνουμε το μέλι, που θα λιώσει αμέσως λόγω θερμοκρασίας, μαζί με τη σόγια και το σουσάμι . Γυρνάμε τις παντσέτες πάνω – κάτω να μελωθούν καλά και τις σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τη σαλτσούλα τους. Σερβίρεται με ρύζι ατμού ή fried rice, ή με πράσινη σαλάτα.

Tips

*Στο μαρινάρισμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγο τζίντζερ (ή περισσότερο αν μας αρέσει πολύ η γεύση και το άρωμά του), τρίβοντάς το στον τρίφτη από τη χοντρή μεριά.

*Προτιμάμε την σόγια saltless, με λιγότερο αλάτι που ενώ δεν μειώνει την γεύση δίνει μια πιο ελαφριά και υγιεινή εκδοχή.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.