- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Τι θα χρειαστούμε
1κιλό χοιρινές παντσέτες
Σόγια σος
3 κουτ. σούπας μέλι
2 κουτ. σούπας σουσάμι
Πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο
Πως τις φτιάχνουμε
Βάζουμε τις παντσέτες σε ένα μπολ, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο. Λιώνουμε τα σκόρδα στην ειδική πρέσα και προσθέτουμε σόγια κατά βούληση και λίγο πιπέρι. Τα αφήνουμε να μαριναρισθούν όσο πιο πολύ γίνεται. Ζεσταίνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά αντικολλητικό τηγάνι, καλύτερα αυτό που είναι με ραβδώσεις, και μόλις κάψει καλά απλώνουμε τις παντσέτες. Αφήνουμε 3 λεπτά από τη μια μεριά και γυρίζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνουν. Ρίχνουμε το μέλι, που θα λιώσει αμέσως λόγω θερμοκρασίας, μαζί με τη σόγια και το σουσάμι . Γυρνάμε τις παντσέτες πάνω – κάτω να μελωθούν καλά και τις σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τη σαλτσούλα τους. Σερβίρεται με ρύζι ατμού ή fried rice, ή με πράσινη σαλάτα.
Tips
*Στο μαρινάρισμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγο τζίντζερ (ή περισσότερο αν μας αρέσει πολύ η γεύση και το άρωμά του), τρίβοντάς το στον τρίφτη από τη χοντρή μεριά.
*Προτιμάμε την σόγια saltless, με λιγότερο αλάτι που ενώ δεν μειώνει την γεύση δίνει μια πιο ελαφριά και υγιεινή εκδοχή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.