Τι θα χρειαστούμε
1κιλό χοιρινές παντσέτες
Σόγια σος
3 κουτ. σούπας μέλι
2 κουτ. σούπας σουσάμι
Πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο
Πως τις φτιάχνουμε
Βάζουμε τις παντσέτες σε ένα μπολ, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο. Λιώνουμε τα σκόρδα στην ειδική πρέσα και προσθέτουμε σόγια κατά βούληση και λίγο πιπέρι. Τα αφήνουμε να μαριναρισθούν όσο πιο πολύ γίνεται. Ζεσταίνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά αντικολλητικό τηγάνι, καλύτερα αυτό που είναι με ραβδώσεις, και μόλις κάψει καλά απλώνουμε τις παντσέτες. Αφήνουμε 3 λεπτά από τη μια μεριά και γυρίζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνουν. Ρίχνουμε το μέλι, που θα λιώσει αμέσως λόγω θερμοκρασίας, μαζί με τη σόγια και το σουσάμι . Γυρνάμε τις παντσέτες πάνω – κάτω να μελωθούν καλά και τις σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τη σαλτσούλα τους. Σερβίρεται με ρύζι ατμού ή fried rice, ή με πράσινη σαλάτα.
Tips
*Στο μαρινάρισμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγο τζίντζερ (ή περισσότερο αν μας αρέσει πολύ η γεύση και το άρωμά του), τρίβοντάς το στον τρίφτη από τη χοντρή μεριά.
*Προτιμάμε την σόγια saltless, με λιγότερο αλάτι που ενώ δεν μειώνει την γεύση δίνει μια πιο ελαφριά και υγιεινή εκδοχή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πίσω από κάθε μεγάλο σεφ κρύβεται μια τρομερή μαμά!
Από σπιτικό φαγητό μέχρι θεϊκά burgers και αυθεντικό βιετναμέζικο
Το πιο out of the box στέκι στην Αργυρούπολη
Εδώ και τρεις δεκαετίες την βρίσκεις στην περιβόητη καντίνα της στην Αστόρια να φτιάχνει σουβλάκια και πίτα με γύρο
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μενού - ωδή στα όσπρια και τα δημητριακά σε ένα εντυπωσιακό set μέσα στη φύση
Το trend του TikTok που δεν λέει να κοπάσει
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έδεσμα-μετάβαση από την αποχή στην κραιπάλη και από τον Θάνατο στη Ζωή
Η Θεμιστοκλέους και τα πέριξ είναι ψαροπιάτσα από τις λίγες, αν κλείσεις τα μάτια θα δεις την παραλία!
Οπωσδήποτε την Πιτονοστιμιά, με αλάδωτη πίτα και πικάντικο κοτόπουλο ή μπριζολάκι
Οπωσδήποτε να δοκιμάσετε την αυθεντική σαρλότ, την πεντανόστιμη και ιδιαίτερη γαλλική τούρτα
Από ιταλική Colompa μέχρι τσουρέκι με αυγό… Murano
Το Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης αναβίωσε για 2 μέρες την παλιά ατμόσφαιρα των «μανάβικων»
Χειροποίητα γλυκά με βάση τη ζύμη τσουρεκιού
Βόλτα σε Κορυδαλλό και Πειραιά
Εκεί το γλυκό είναι οπτικά και γευστικά σαν έργο τέχνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.