8 πιάτα που καλό είναι να αποφύγεις στο πρώτο ραντεβού
Τα πρώτα ραντεβού είναι από μόνα τους αμήχανα, δεν χρειάζεται να προσθέτεις επιπλέον λόγους.
Σαλάτα
Ό, τι πρέπει για το μεσημέρι στο γραφείο, αλλά όχι τόσο ιδανική στο δείπνο του πρώτου ραντεβού. Δύσκολα πιάνεται στο πιρούνι (θα πολεμήσεις για να φτιάξεις μια «ντελικάτη» μπουκιά), φύλλα σχεδόν ολόκληρα και κίνδυνος να κρέμονται για «ατελείωτα» δευτερόλεπτα από τα χείλη σου μέχρι να καταφέρεις να τα συμμαζέψεις. Τέλος… ο τρόμος των πράσινων υπολειμμάτων στα δόντια θα κρέμεται όλη νύχτα πάνω από το κεφάλι σου.
Μεξικάνικο
Οκέι, ακούγεται εξωτικό αλλά σκέψου την τελευταία φορά που το έφαγες... Πως ένοιωθες; Υπέροχα, ώστε να συνεχίσεις το πολλά υποσχόμενο βράδυ σου ή έτοιμος/ η να πέσεις για ύπνο; Από το πρώτο τσιπ βουτηγμένο στη «ρευστή» και καυτερή σάλτσα, θα ανησυχείς για το αν το πρόσωπό σου θα αρχίσει να γυαλίζει (από τον ιδρώτα) και να κοκκινίζει. Έρχεται και η τσιμιτσάνγκα που παρήγγειλες, γεμισμένη με ρύζι, φασόλια, ταμπάσκο, τσίλι, χοιρινό και κοτόπουλο και τυριά που έχουν λιώσει στο τηγάνι. Πάρε αγκαλιά τις χαρτοπετσέτες, καλού κακού έχε στην τσάντα σου πρόχειρα και τα «αντιόξινα».
Οτιδήποτε απαιτεί …σαλιάρα
Τα πρώτα ραντεβού είναι από μόνα τους αμήχανα, δεν χρειάζεται να προσθέτεις επιπλέον λόγους. Πιστεύεις πως μια μεγάλη πλαστική σαλιάρα με το λογότυπο του μαγαζιού που πήγες για καβούρια και αστακό θα σου πηγαίνει; Ναι, ο αστακός είναι υπέροχος και ο συνοδός σου δεν λυπάται τα έξοδα. Αλλά πως θα νοιώθεις τη στιγμή που θα προσπαθείς να τον ανοίξεις για να φας το ζουμερό εσωτερικό του. Αν το εστιατόριο είναι ψαροφαγικό, προτίμησε ένα φιλέτο ψαριού ή χτένια ή οτιδήποτε δεν χρειάζεται περισσότερα «εργαλεία» από ένα πιρούνι και ένα μαχαίρι.
Σούπες
Δίλημμα. Οι σούπες είναι γευστικές, ελαφριές (σημαντικό) και μόδα. Σκέφτεσαι αυτή τη γαλλική σούπα με τα κρεμμύδια και τις μαλακές λωρίδες τυριού. Είναι όμως σχεδόν βέβαιο πως θα «πιτσιλιστείς»! Για να μην αναφέρω όλες τις «ζοφερές» σκέψεις που θα σχηματιστούν εκείνη τη στιγμή στο μυαλό σου: καίει, μακάρι να μπορούσα να τη φυσήξω, δεν μπορώ να τη φάω «αθόρυβα», τα συνοδευτικά κρακεράκια τα θρυμματίζω στη σούπα ή όχι; κ.α. Επίσης, αν η σούπα είναι ζεστή, να ξέρεις θα ανέβει και η δική σου θερμοκρασία (τι λέγαμε παραπάνω για τον ιδρώτα;). Μπορεί ακόμα να είναι καυτερή (ξανά τα ίδια). Σούπα με νούντλς; Πρόσεξε πως θα τα τρως, υπάρχει κίνδυνος να μην λερώσεις μόνο τον εαυτό σου αλλά και αυτόν που κάθεται απέναντι.
Finger food
Νάτσος, παϊδάκια και καυτερές φτερούγες κοτόπουλο, θα τα βρεις εξαιρετική ιδέα στο μπαρ με τις φίλες σου, αν όμως το ρομαντικό δείπνο απαιτεί μια βρεγμένη πετσέτα για να καθαρίζεις τα χέρια σου μετά από κάθε μπουκιά, καλύτερα να το ξανασκεφτείς. Προτίμησε πιο συντηρητικές προτάσεις για το συγκεκριμένο βράδυ. Οι λεκέδες επίσης από σάλτσα και λίπος είναι αναμενόμενοι και σχεδόν επιβάλλονται αν βλέπεις τελικό κυπέλλου… (μήπως το πρώτο σου ραντεβού συνδυάζει κάτι τέτοιο; έτσι, αλλάζει το πράγμα!)
Σπαγγέτι
Όσο λαχταριστό κι αν είναι ένα πιάτο σπαγγέτι Μπολονέζ, μια δεύτερη σκέψη θα σου αλλάξει γνώμη. Θα λερωθείς, θα λερώσεις το τραπεζομάντηλο, ενδέχεται να λερώσεις και τον συνοδό σου. Γιατί και το σπαγγέτι θέλει «τέχνη» για να το φας κομψά και αν δεν ξέρεις, προτίμησε να το απολαύσεις στο αγαπημένο και «ελεγχόμενο» περιβάλλον του σπιτιού σου, μόνη… τουλάχιστον εκεί, χωρίς ντροπή, θα σκουπίσεις και το τελευταίο ίχνος σάλτσας από το πιάτο με το ψωμάκι σου. Αν η βραδιά είναι σε Ιταλικό εστιατόριο, προτίμησε τα μικρότερα ζυμαρικά, πένες, φουσίλι, τορτελίνι, που φτιάχνουν όμορφες μπουκιές, και απόφυγε τις κόκκινες σάλτσες.
Πίτσα
Όχι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την πίτσα, γιατί όμως μοιάζει δέκα φορές πιο καυτή όταν την τρως με κάποιον άλλο απ’ ότι όταν την τρως σπίτι μόνη; Θα ακουμπήσεις δυο-τρεις φορές το κομμάτι σου με τη γλώσσα, κάνοντας αυτή την περίεργη γκριμάτσα, για να δεις αν καίει, ωστόσο και πάλι θα κάψεις τον ουρανίσκο σου γιατί, πόση ώρα να περιμένεις! Και μετά θα κάνεις αέρα στο ανοιχτό σου στόμα για να καταφέρεις να καταπιείς.
Καλαμπόκι
Βόλτα σε πλακόστρωτο δρομάκι με καλαμπόκι στο χέρι. Μια όμορφη καλοκαιρινή βραδιά, αλλά όχι στο πρώτο ραντεβού. Το καλαμπόκι κολλάει στο δόντια και κάθε προσπάθεια που θα κάνεις να απαλλαγείς από αυτό… φαίνεται! Η δε μεξικάνικη εκδοχή, με την πικάντικη κρέμα και το τυρί, ακούγεται λαχταριστή αλλά θα γίνει ένα «δράμα» όταν θα αρχίσεις να γλείφεις ότι στάζει στο πρόσωπο και τα χέρια σου. Αν καταφέρεις να αποφύγεις όλα τα παραπάνω, και η βραδιά σου συνεχιστεί σε μια κινηματογραφική αίθουσα, μην ενδώσεις στον κουβά με τα ποπ κορν. Το ποπ κορν είναι ένα σνακ που επιβάλλεται να το φας «λαίμαργα». Δεν μπορείς να φας κομψά το ποπ κορν. Και δεν είναι και ότι πιο ωραίο να γλείφεις τα δάχτυλά σου και μετά να βουτάς το ίδιο χέρι στο κουβαδάκι σας.
(Μήπως τελικά να αποφύγεις γενικότερα το φαγητό στο πρώτο σου ραντεβού; Ξανασκέψου το… )
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.