- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Σίγουρα έχεις δει ή διαβάσει για προϊόντα, φαγητά, ντυσίματα και μαγαζιά από την Ιαπωνία που έχουν κάνει το μυαλό σου να σχηματίσει πολλά ερωτηματικά και είτε σου έχουν δημιουργήσει μία ακαταμάχητη επιθυμία να την επισκεφτείς ή απλώς σε αφήνουν έκπληκτο. Το junk food όμως παραμένει junk food (δηλαδή πεντανόστιμο παγκοσμίως), πόσο μάλλον όταν μία χώρα δεν φοβάται να ρισκάρει με περίεργους συνδυασμούς γεύσεων.
Εδώ θα βρεις 10 «γρήγορα» ιαπωνικά φαγητά που θα σου ανοίξουν την όρεξη
1. Κit Kat με γεύση cheesecake φράουλα
Στην Ιαπωνία θα βρεις μοναδικά γεμιστά Kit Kat με γεύσεις όπως κεράσι, μπανάνα, πράσινο τσάι και μερικές πιο αμφιλεγόμενες όπως ψητή πατάτα (;;;;), αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τη μαγεία του συνδυασμού φράουλας, σοκολάτας και μπισκότου.
2. Jaga Choco
Όλοι έχουμε κάνει την κλασική γουρουνιά του βουτύγματος πατακίων σε nutella σε κάποια σχολική εκδρομή και να που οι Ιάπωνες δικαιώνουν τις εφηβικές μας ορέξεις κάνοντας τα σοκολατένια potato chips επίσημο σνακ που μπορείς να αγοράσεις στα περίπτερα.
3. Melonpan
Ίσως να μη σου γεμίζει ακριβώς το μάτι στην αρχή (σαν άψητο ψωμί μοιάζει, εδώ που τα λέμε) αλλά όταν το δαγκώσεις θα καταλάβεις πως πρόκειται για ένα γλυκό και αφράτο μπισκότο, συνήθως γεμιστό με κρέμα.
4. Sukiya Gyudon
Ένα πιάτο με βάση το ρύζι και από πάνω βοδινό κρέας, τυρί, αβγά ή kimchi (λαχανικά που έχουν υποστεί ζύμωση), ανάλογα με τα γούστα σου. Θα τα βρεις σε εστιατόρια-αλυσίδες σε καθε γωνιά της Ιαπωνίας.
5. Okonomiyaki
Από τα πιο διάσημα εγχώρια street foods. Συνήθως φτιάχνονται με τηγανιτή ζύμη, λάχανο, πράσινο κρεμμύδι, χοιρινό κρέας και στην κορυφή μαγιονέζα και άλλες νόστιμες sauce. Μία κόλαση δηλαδή.
6. Jagariko
Συσκευασμένες τηγανιτές πατάτες που κυκλοφορούν με γεύση τυριού, βουτύρου, σαλάτας (;;;), κοτόπουλου curry ή σκόρδου.
7. Takoyaki
Οι συγκεκριμένοι λουκουμάδες είναι αλμυροί, γεμιστοί με χταπόδι και τουρσί ginger, και βουτηγμένοι σε σάλτσα takoyaki. Συνήθως ο σεφ θα το τηγανίσει μπροστά στα μάτια σου ακόμα και αν το ψωνίζεις από το δρόμο, και υπάρχουν άπειρες γεύσεις από τις οποίες μπορείς να διαλέξεις.
8. Yukimi daifuku
Mία μπαλίτσα από κέικ ρυζιού (το ονομάζουν mochi) και στν μέση γλυκό παγωτό, συνήθως με γεύση βανίλια. Από τα πιο χαριτωμένα επιδόρπια που μπορείς να δοκιμάσεις.
9. Taiyaki
Υβρίδιο μεταξύ κέικ και βάφλας, με όψη ψαριού και γέμιση από κρέμα custard ή γλυκιά πάστα φτιαγμένη από κόκκινα φασόλια. Και εμείς αναρωτιόμαστε, αλλά θα του δίναμε μία ευκαιρία.
10. Collon
Ένα... αρκετά ατυχές όνομα για σνακ, που όμως υπόσχεται πως είναι πιο νόστιμο από ό,τι ακούγεται. Μπισκοτένιες μπουκιές και στη μέση κρέμα με γεύσεις όπως mango.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.