- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Γεύσεις Μακεδονίας και Ολύμπου στο Νταβαντούρι
Γεύσεις Μακεδονίας και Ολύμπου στο Νταβαντούρι
Είναι καινούργιο και πολύ δραστήριο περί τα γαστρονομικά. Ο λόγος για το εστιατόριο Νταβαντούρι που σε συνεργασία με την Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού ξεκινάει μια σειρά εκδηλώσεων με τοπικές κουζίνες από όλη την Ελλάδα, με τη συμμετοχή και σπουδαίων παραγωγών τοπικών προϊόντων. Στην πρώτη εκδήλωση, Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου παρουσιάζει τις γεύσεις της Πιερίας με ένα μενού που θα συνοδεύεται και από τοπικούς οίνους.
Οι παραγωγοί που συμμετέχουν είναι ο Γυναικείος Συνεταιρισμός Μούσες Πιερίας (χυλοπίτες ολικής), η εταιρεία Άρτεμις (ορτύκια άγριας διατροφής – αυγά ορτυκιών), η Φάρμα Φωτιάδη (ποντιακός καβουρμάς-λουκάνικα αγριόχοιρου-μαύρος χοίρος), η εταιρεία Δεληγιαννίδου (ποντιακή σάλτσα τσαντσιπέλ), η Αλορέα Κράνο (κράνα-γλυκάδι κράνου-λικέρ κράνου-εκχύλισμα κράνου), η εταιρεία Cochlea (σαλιγκάρια Πιερίας), το οινοποιείο Χρυσοστόμου (Μουσαίος) και το Κτήμα Κούρτη (Syrah ). Για τα προϊόντα και τους γευστικούς συνδυασμούς του μενού θα μιλήσει ο σεφ Νίκος Φωτιάδης στο άνοιγμα της εκδήλωσης.
Το μενού που θα στοιχίζει 32 ευρώ περιλαμβάνει: Καλωσόρισμα Ποντιακός καβουρμάς με σάλτσα τσαντσιπέλ, Σούπα Κοχλίδε, πρώτο πιάτο παραδοσιακές χυλοπίτες ολικής με λουκάνικα πράσου από αγριόχοιρο και ψιλοκομμένα λαχανικά, σαλάτα Φυλλώματα με παπαρδέλες κίτρινης κολοκύθας, ορτύκι άγριας διατροφής με λάδι από τρούφα Ολύμπου, κρασί Μουσαίος Χρυσοστόμου ( Π.Γ.Ε. Πιερίας ), κυρίως πιάτο αρχαιοελληνικός μαύρος χοίρος, μαγειρεμένος σε γάστρα με εκχύλισμα κράνων σε πουρέ πατάτας και κράνα γκλασέ, κρασί Syrah Κούρτη (Τοπικός οίνος Πιερίας ), επιδόρπιο Στιβαχτόν με γκλασαρισμένη ψητή κολοκύθα, σταφίδες και ξηρούς καρπούς, περιχυμένη με πετιμέζι και παγωτό κανέλα, λικέρ από κράνα. (Το πρώτο πιάτο είναι ανά 4 άτομα, η σαλάτα είναι ανά 2 άτομα)
Νταβαντούρι : Αγίου Ιωάννου 63, Αγία Παρασκευή 210 6086412, τηλ. κρατήσεων: 6944386175
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.