- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ο φούρνος της κυρά-Μηλιάς έχει το καλύτερο πολύσπορο της Ελλάδας
Στην ιστορική πλατεία 17ης Μαρτίου στην Αρεόπολη – απ’ όπου ξεκίνησε το 1821 η επανάσταση στη Μάνη – βρίσκεται ο μητροπολιτικός ναός των Ταξιαρχών, έξω από τον οποίο κρέμεται η σημαία της Μάνης (σε άσπρο φόντο ένας τετραγωνικός μπλε σταυρός με το σύνθημα «Νίκη ή Θάνατος, ταν ή επί τας»). Στο βάθος της πλατείας υπάρχει ένα πέτρινο πηγάδι και ακριβώς από πίσω του ένας παραδοσιακός φούρνος 200 ετών, ίσως ο παλαιότερος της Πελοποννήσου! Λέγεται «Το Ψωμί της Μηλιάς».
Η Μηλιά Τσατσούλη παντρεύτηκε έναν Μανιάτη, που τον έχασε όταν ήταν μόλις 29 χρονών και είχε 6 παιδιά. Από τότε αφοσιώθηκε στον ξυλόφουρνο των πεθερικών της και στα παιδιά της. Το 2012 το πολύσπορο ψωμί της βραβεύτηκε σ’ ένα διαγωνισμό ως το καλύτερο ψωμί της Ελλάδας.
Η κυρά-Μηλιά βγάζει κάθε πρωί από τον ξυλόφουρνο φρέσκο ζυμωτό χωριάτικο ψωμί, κουλουράκια, παξιμάδια, μανιάτικα λαλάγγια, τυροπιτάρια, χορτόπιτες, πίτες τραβηχτές.
Το φούρνο «Το Ψωμί της Μηλιάς» τιμούν, εκτός των ντόπιων, παρά πολλοί επισκέπτες της Αρεόπολης για να προμηθευτούν τα λαχταριστά ψωμάκια της αλλά και για να γνωρίσουν την αφεντιά της.
Κάτω Πλατεία 17ης Μαρτίου, Αρεόπολη Λακωνίας, 27330 51226
*Για τα λαλάγγια διαβάστε εδώ.
**Για τις τραβηχτές πίτες Μάνης διαβάστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.