- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο εστιατόριο του The Margi Hotel άναψαν το τζάκι
Το Malabar τώρα που άρχισαν τα κρύα είπε να μετακομίσει από την πισίνα στο κομψό, ζεστό εσωτερικό του χώρο, εκεί που μέχρι πέρσι βρισκόταν το Baku. Για να γιορτάσει καλύτερα τη μετάβαση και το χειμώνα, άλλαξε μαζί και το όνομα. Malabar in House λέγεται τώρα το κομψό εστιατόριο και το σκηνικό του μοιάζει με ζεστό, παραμυθένιο σκηνικό.

Μοναδικά έπιπλα, ρομαντικά κρυστάλλινα φωτιστικά, ειδυλλιακός φωτισμός…όπου πέσει το βλέμμα εντυπωσιάζεται. Όσο για τις υπόλοιπες αισθήσεις από τη μία νανουρίζονται από τη θαλπωρή του αναμμένου τζακιού και από την άλλη σαγηνεύονται από τις γαστρονομικές προτάσεις του βραβευμένου σεφ Παναγιώτη Γιακαλή.
Γαρίδες σοτέ με γλυκόξινη σάλτσα πάνω σε τραγανό ρύζι μαγειρεμένο σε κακαβιά, σφυρίδα με κινόα και μυρωδικά, ταλιατέλες με μπρόκολο και τριμμένο αυγοτάραχο Μεσολογγίου, σούπα από κουνουπίδι με brioche και βούτυρο τρούφας, μοσχαράκι σιγομαγειρεμένο με pepper sauce και πολέντα τηγανητή και τόσα άλλα υπόσχονται αξέχαστες γαστρονομικές εμπειρίες.

Το μυστικό στη γεύση, εκτός του ταλέντου και της δεξιοτεχνίας του εξαιρετικού Γιακαλή, είναι κρυμμένο στην οικογενειακή φάρμα την οποία διατηρούν οι ιδιοκτήτες του The Margi και η οποία προμηθεύει με πρώτες ύλες το εστιατόριο. Εκεί, τα λαχανικά και τα φρούτα καλλιεργούνται με παραδοσιακούς τρόπους, τα αυγά είναι ελευθέρας βοσκής και το ελαιόλαδο πρώτης ποιότητας. Το Margi ήταν από τα πρώτα μεγάλα ξενοδοχεία που κατάλαβαν τη σημασία της ολόφρεσκης, αγνής πρώτης ύλης, και είναι από τα πρώτα που εφάρμοσε την τάση «από τη φάρμα στο πιάτο σου».

Οι Πέμπτες πάλι, έχουν ακόμη πιο σπιτίσια ατμόσφαιρα. Στις «Homey Thursdays», μπορείς να αφεθείς στη ζεστή ατμόσφαιρα του εστιατορίου και να δοκιμάσεις επιλεγμένα πιάτα του σεφ σε ένα ειδικό μενού με €25/άτομο. Ωραία πρόταση, ειδικά αν έξω κάνει κρύο.
Λητούς 11, Βουλιαγμένη, Αθηναϊκή Ριβιέρα, 210 8929000
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Και γιατί δεν μπορούμε να σταματήσουμε να κοιτάμε;
Το σημείο συνάντησης της Θεσσαλονίκης ζωντανεύει ξανά
Στην Πέτρα της Λέσβου οι γυναίκες μαγειρεύουν τη δική τους ιστορία εδώ και 43 χρόνια
Εδώ όπου η τρομπέτα συναντά τη σούβλα!
Είναι πολύ πιο εύκολο από όσο νομίζεις!
Η οικογενειακή επιχείρηση που έβαλε τη δική της υπογραφή στο αθηναϊκό brunch επεκτείνεται στη Θεσσαλονίκη, ταξιδεύει στο εξωτερικό και σχεδιάζει ήδη τα επόμενα βήματά της
Τι λένε οι διατροφολόγοι
Η συζήτηση πήρε νέα ώθηση μετά τη μεγάλη έξαρση κυκλοσπορίασης στις ΗΠΑ
Γίνονται σε λίγα λεπτά με τα ωραία λαχανικά του καλοκαιριού
Η γενέτειρα του Αριστοτέλη είναι ένα μέρος πλούσιο σε ιστορία, φυσική ομορφιά και καλό φαγητό
Τα μυστικά της επιτυχίας για το λατρεμένο λαδερό του καλοκαιριού
To γκουρμεδοκαλόκαιρο στη Βουρβουρού
Μια παλιά συσκευασία δίνει την απάντηση
40 μεζέδες στην τοπική τους διάλεκτο και η μετάφρασή τους
Υπάρχουν πολλές μπουγάτσες αλλά καμία δεν φτάνει σε φήμη, εμφάνιση και νοστιμιά τη Σερραϊκή μπουγάτσα
Για εσένα που ξέμεινες στην πρωτεύουσα τον Αύγουστο, σου έχουμε τις καλύτερες προτάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.