Θεματα

Τάρτα λαχανικών

Υλικά Για τη ζύμη 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 408
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
27401-60069.jpg

Υλικά

Για τη ζύμη 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 100 γρ. τυρί Emmental ή Ceddar τριμμένο, 120 γρ. βούτυρο παγωμένο, 50 ml παγωμένο νερό

Για τη γέμιση 2 πατάτες, 2 κολοκυθάκια, 2 πιπεριές με χρώμα της αρεσκείας σας, 2 αυγά, 100 γρ. κρέμα γάλακτος, 100 γρ. φέτα, αλάτι - πιπέρι

Για τη σάλτσα 100 ml κρέμα γάλακτος, 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα, 50 γρ. βούτυρο, αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε με όλα τα υλικά της ζύμης ένα ζυμάρι. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε 30΄ στο ψυγείο. Στη συνέχεια το απλώνουμε στον πάγκο πάνω σε ένα νέο φύλλο μεμβράνης και το ανοίγουμε με τα χέρια. Το σκεπάζουμε από πάνω, πάλι με μία μεμβράνη, και το ανοίγουμε με τον πλάστη ομοιόμορφα. Κόβουμε ένα φύλλο λαδόκολλας στο μέγεθος του ταψιού, το βρέχουμε κάτω από τη βρύση, το στεγνώνουμε καλά ώστε να μην κρατάει νερό και το απλώνουμε στο ταψί. Βγάζουμε τη μία μεμβράνη από το ζυμάρι και το βάζουμε στη λαδόκολλα, μετά αφαιρούμε και την άλλη μεμβράνη. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη βάση της τάρτας και με μια ακόμη λαδόκολλα βρεγμένη τη σκεπάζουμε και τη γεμίζουμε με οποιοδήποτε όσπριο*. Ψήνουμε για 15΄ στους 180° C. Ψιλοκόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια τα λαχανικά και τα απλώνουμε στην προψημένη τάρτα. Ανακατεύουμε σε ένα blender ή mini pimmer την κρέμα, το τυρί και τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τα λαχανικά. Ψήνουμε την τάρτα με τη γέμιση στους 180°C για άλλα 20΄.

Την ώρα του σερβιρίσματος βάζουμε τα υλικά της σάλτσας σε μια κατσαρόλα ή σε ben marie, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν καλά. Σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω από την τάρτα λαχανικών.

Tip: *Στο προψήσιμο της τάρτας βάζουμε μέσα όσπρια για να μη φουσκώσει η βάση και χαλάσει το σχέδιο. Η σάλτσα παρμεζάνας έχει και διάφορες άλλες χρήσεις ανάλογα με το γούστο μας, π.χ. για μακαρόνια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ