- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Wine bars
Τα wine bars ξεφυτρώνουν μέσα στην πόλη και γίνονται τα νέα στέκια που μαζεύουν το δικό τους φανατικό κοινό.
Τα wine bars ξεφυτρώνουν μέσα στην πόλη και γίνονται τα νέα στέκια που μαζεύουν το δικό τους φανατικό κοινό. Έχουν χαλαρή ατμόσφαιρα, μεγάλη ποικιλία σε ετικέτες του ελληνικού αλλά και του παγκόσμιου αμπελώνα, προσφέρουν μικρά και νόστιμα τσιμπολόγια, διαθέτουν κάβες και κελάρια, από τα οποία οι περισσότεροι θαμώνες συνηθίζουν να αγοράζουν κάποια μπουκάλια για κατανάλωση και στο σπίτι. Όλα αυτά σε τιμές κάτι παραπάνω από καλές.
Wine point
Δύο βήματα από το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, ένας πολύ όμορφος χώρος που φτιάχτηκε με αγάπη για το καλό κρασί, αλλά και με διάθεση να μαζέψει όσους θέλουν να χαλαρώσουν με τσουγκρίσματα και καλή παρέα. Διαθέτει κάποιες από τις καλύτερες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα σε ποτήρι, που συνοδεύεται πάντα και με ένα νόστιμο συνοδευτικό μεζέ. Αν κάποιος –βοηθούντος και του οίνου– πεινάσει παραπάνω, υπάρχουν στον κατάλογο ποικιλίες τυριών, αλλαντικών ή finger foods πάντα με γεύση από Ελλάδα. Ακόμη, μπορείτε να βρείτε ελληνικά αποστάγματα και μπίρες. Το W.P. διοργανώνει συχνά οινογνωστικές συναντήσεις, κάνει αφιερώματα σε οινοπαραγωγούς, έχει συχνά και μουσικές βραδιές. Οι τιμές του ξεκινούν από 4 ευρώ το ποτήρι, ενώ ό,τι δοκιμάσετε και σας αρέσει μπορείτε να το αγοράσετε και για το σπίτι (όπως και πολλά πρωτότυπα δώρα και αξεσουάρ του κρασιού) πάλι σε πολύ καλές τιμές. Είναι ανοιχτό καθημερινά από το μεσημέρι και μετά. Αθ. Διάκου & Πορινού 2, Σταθμός Μετρό Ακρόπολη, 210 9227.050
Fabrica De Vino
Στην καρδιά της πόλης και μέσα σε ένα κτίριο του 1880 που του χαρίζει ωραία ατμόσφαιρα, το καινούργιο wine bar είναι ένα ζωντανό στέκι που μαζεύει ετερόκλητο πλήθος, όλοι τους με κοινό στόχο, την απόλαυση του κρασιού. Άλλοι προτιμούν τη μεγάλη ξύλινη μπάρα, ή τους ξύλινους πάγκους, πολλοί είναι αυτοί που επισκέπτονται και το κελάρι. Είναι ανοιχτά κάθε μέρα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το βράδυ, ενώ τα παρασκευοσάββατα οι παρέες το ξενυχτούν μέχρι και πολύ παραπάνω. Υπάρχουν πάρα πολλές ετικέτες Ελλήνων παραγωγών που κάποιος μπορεί να δοκιμάσει ακόμη και σε μισό ποτήρι (οι τιμές αρχίζουν από € 2), ενώ πλούσια είναι και η συλλογή σε ξένες ετικέτες. Συνοδευτικά υπάρχουν από tapas μέχρι μεζεδάκια με ντόπια καλά ελληνικά προϊόντα, σε τιμές όχι παραπάνω από 2-3 ευρώ. Εμ. Μπενάκη 3 (μεταξύ Σταδίου & Πανεπιστημίου), 210 3214.148
Oinoscent
Και wine bar και κάβα με ατμοσφαιρικό χώρο και ωραίο λογοπαίγνιο στην επωνυμία του. Κοντά σ’ αυτά και μια μεγάλη αγάπη και γνώση στο κρασί, με κάβα που διαθέτει πάμπολλες ετικέτες τόσο από ελληνικά όσο και από διεθνή καλά κρασιά και συνεχώς ανανεώνεται. Προσφέρει μεγάλη ποικιλία –περίπου 30 ετικέτες– σε ποτήρι με τιμές που κυμαίνονται μεταξύ 4-7 ευρώ, που μπορεί κάποιος να συνοδεύσει με πλατό τυριών ή αλλαντικών αντί 6,5 ευρώ. Κι ακόμη δίνει τη δυνατότητα επιλογής φιάλης από την κάβα για κατανάλωση εκεί, με μια μικρή επιπλέον χρέωση επί της λιανικής τιμής. Διοργανώνει συχνά γευστικές δοκιμές και παρουσιάσεις κρασιών. Από το πρωί στις 10 μέχρι τις 12 το βράδυ, Π/Σ μέχρι τη 1, Κυριακή κλειστά. Βουλής 44Α , Σύνταγμα, 210 3229.374
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.