- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Mama Roux «Δένει» όλου του κόσμου τις νοστιμιές
Τέτοια σύμπνοια απόψεων καιρό είχε να σημειωθεί στο γραφείo
Τέτοια σύμπνοια απόψεων καιρό είχε να σημειωθεί στο γραφείο. Όλοι με κάποιον τρόπο μέσα στη βδομάδα είχανε περάσει από το καινούργιο Mama Roux, κι όλοι τιτιβίζανε δίπλα μου για το πόσο πολύ ωραίο ήτανε. Προχτές, κατηφορίζω Αιόλου, ανάμεσα σε φόδρες και κουμπιά (αλλά και δίπλα στη «hot» πλατεία Αγίας Ειρήνης), ψάχνω το νούμερο 48. Το Mama Roux είναι μ’ ένα δικό του τρόπο πολύ όμορφο, μια σταλιά «intellectual» και πολύ απλό. Έχει τραπεζάκια έξω και σόμπες που ζεσταίνουν, μέσα είναι ψηλοτάβανο, έχει μεγάλες τζαμαρίες, πίνακες πολύχρωμους, ξύλινα τραπέζια, καρέκλες με εμπριμέ μαξιλαράκια και φωτάκια που κατρακυλούν από το ταβάνι αναβοσβήνοντας.
Συναντώ ιδιοκτήτη, ο John (Higgins) είναι Αμερικάνος και μουσικός, και μαζί με την Ελληνίδα γυναίκα του Ελένη θέλανε να φτιάξουνε ένα χώρο «no gourmet, no high prices, no overdecorating». Συζητάμε με εξαίσια greeklish για το πώς αυτό ακριβώς το «overdecorating» κατέστρεψε τα στομάχια μας όλη την προηγούμενη δεκαετία και περνάμε στα του φαγητού. Στο Mama Roux, χωρίς πολλά πολλά και με τρόπο επίσης απλό και νόστιμο κάνουν focus στις κουζίνες όλου του κόσμου και διαλέγουν τα καλύτερα. Δηλαδή έχουν και burgers, και λιγκουίνι μπολονέζ, και μεξικάνικα burritos και κοτόπουλο tandoori –που η Β. στο γραφείο το χαρακτήρισε ως το «καλύτερο» της πόλης– και άλλα πολλά νόστιμα, όπως σάντουιτς BLT (με ζεστό ψωμί, μπέικον, μαρούλι, τομάτα), σούπες ημέρας, που όπως και τις σαλάτες μπορεί κάποιος να πάρει σε μισή ποσότητα και στη μισή τιμή. Κι ακόμη, έχει χούμους, ταμπουλέ, φαλάφελ και αραγιές, πίτα αραβική, δηλαδή, με κιμά αρνίσιο και μπαχαρικά, έχουνε και Σύριο μάγειρα (ο ένας, γιατί υπάρχουν και άλλοι).
Δοκιμάζω τα πιο πολλά, είναι όλα εξαιρετικά, κλείνω με εξίσου ωραία γλυκά, στην easy living ατμόσφαιρα και μέσα σε ωραίες jazz, rhythm’n’ blues μουσικές – η Mama Roux, να ξέρεις, είναι η βασίλισσα μιας «ινδιάνικης» φυλής στο καρναβάλι της Νέας Ορλεάνης (αλλά «roux» λέγεται και η βάση που δένει σάλτσες και σούπες). Εντελώς «ασορτί» με τη χαλαρή, όμορφη ατμόσφαιρα είναι και οι τιμές του, μπορεί κάποιος να χαρεί ένα γεύμα με όχι παραπάνω από 15 ευρώ, υπάρχουν καλά εμφιαλωμένα ξένα και ελληνικά κρασιά, αλλά και καλό χύμα, παίζουν και όλα τα καλά κοκτέιλ με τιμές από 7-9 ευρώ.
Εδώ να μην ξεχάσω να σας πω ότι είναι ανοιχτά από το πρωί, για καφέ με μάφιν και άλλες γλυκές-αλμυρές λιχουδιές, και πως τις Κυριακές 12.00-17.00 απλώνουν μεγάλο brunch με όλου του κόσμου (στην κυριολεξία) τα καλά. Τέλος, μαθαίνω ότι live μπάντα θα παίζει μέσα στις γιορτές, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα σερβίρουν μέχρι τις 7, μετά και πάλι μουσικές live, με ποτά, ζεστά κρασιά ή παγωμένες μπίρες και με την άφιξη του νέου χρόνου θα σερβίρεται πίτσα που θα βγει ζεστή ζεστή εκείνη την ώρα!
Mama Roux, Αιόλου 48, 213 0048.382, κλειστά Κυριακή και Δευτέρα βράδυ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.