- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Φεστιβάλ Γαστρονομίας στη Θεσσαλονίκη
Ξακουστή στο πανελλήνιο για την κουζίνα της και σταυροδρόμι πολιτισμών, η Θεσσαλονίκη φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα νέο ετήσιο θεσμό.
Ξακουστή στο πανελλήνιο για την κουζίνα της και σταυροδρόμι πολιτισμών, η Θεσσαλονίκη φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα νέο ετήσιο θεσμό. Διοργανωτής του 1oυ Food Festival είναι η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού, συνδιοργανωτές η 15η Biennale Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ενώ συμμετέχουν και πολλά εστιατόρια, ξενοδοχεία, συνεταιρισμοί και φορείς της πόλης. Οι εκδηλώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει από τις αρχές του μήνα με τη συνάντηση νέων σεφ (από Λίβανο, Ιταλία, Ισπανία, Παλαιστίνη κ.ά.) και την έκθεση «Γευστικές Αναζητήσεις» με τοπικά προϊόντα, συνεχίζονται με δράσεις σε όλη την πόλη, με το πρόγραμμα «Τρίτη βράδυ τρώμε έξω», όπου γνωστά εστιατόρια και cafés της πόλης για όλο το μήνα προσφέρουν αντιπροσωπευτικά μενού στην τιμή των 10 ευρώ, με εκθέσεις φωτογραφίας «Γεύση και Εικόνα» με θέματα από τη γαστρονομία, ενώ η αυλαία θα πέσει το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Δεκέμβρη με έκθεση κρασιών και αποσταγμάτων (με τον τίτλο «Χάρτης των Γεύσεων») και με την ημερίδα-συζήτηση «Σήμα ποιότητας στα εστιατόρια - Η θέση του κρασιού».
Όλο το μήνα οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες της πόλης συμμετέχουν με παρουσιάσεις σχετικών με το θέμα βιβλίων, που ενδιαφέρουν μεγάλους αλλά και μικρούς. Δύσκολοι καιροί αλλά ελπιδοφόροι και… νόστιμοι στη Θεσσαλονίκη, που φαίνεται αποφασισμένη να κατακτήσει τη θέση της στο σύγχρονο, παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη.
Έξυπνα μενού
Είναι νόστιμα και οι τιμές τους σε κάνουν να τα απολαμβάνεις όσο πιο συχνά μπορείς
● Luna Rossa Από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή και 14.00-19.00 προσφέρει happy hour all Italiana με ανοιχτό μπουφέ ζυμαρικών (όσο θες και ό,τι θες) μαζί με ένα ποτήρι κρασί € 12 (και το δεύτερο με € 3)
● Αλεξάνδρα Από Δευτέρα μέχρι Σάββατο 13.00-19.00 μενού 3 πιάτων (σαλάτα, ορεκτικό και κυρίως πιάτο) καλής ελληνικής κουζίνας με ποτό € 12,50. Ό,τι πρέπει για μεσημεριανό διάλειμμα από τη δουλειά ή αμέσως μετά το γραφείο.
● La Pasteria Πλήρες μενού 3 πιάτων με € 12. Δύο επιλογές σε σαλάτα, πίτσα ή pasta για κυρίως και γλυκό. Από Δευτέρα έως Παρασκευή, ακόμη πιο δελεαστικά φοιτητικά μενού!
● T.G.I Friday’s Από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη μενού 2 πιάτων, ορεκτικό και κυρίως ή κυρίως και γλυκό στην τιμή των € 12,90.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.