Παέγια με κοτόπουλο ή και ψαρικά, τορτίγια με πατάτες, chorizos καυτερά λουκανικάκια, τάπας… Είναι από τα πρώτα που μας έρχονται αυτόματα στο μυαλό όταν ακούμε «ισπανική κουζίνα». Μπορεί πράγματι να είναι από τις διασημότερες συνταγές, όμως είναι κάποια μόνο από τα πολλά εθνικά πιάτα μιας χώρας σαν την Ισπανία που αποτελείται από 17 αυτόνομες κοινότητες-περιοχές και 50 επαρχίες. Μιας χώρας μεσογειακής που τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει μέσω γεύσης όλο τον πλανήτη, έχοντας ταυτόχρονα αναδείξει και διάσημους σεφ που συγκαταλέγονται στους σταρ-γκουρού της παγκόσμιας εστιατορικής σκηνής.
Τις γεύσεις λοιπόν της Ισπανίας στο μεγαλείο τους μπορούμε όλοι να γευτούμε εδώ στην Αθήνα, χάρη στο Φεστιβάλ Ισπανικής Κουζίνας που διοργανώνεται στο ξενοδοχείο Arion, A Luxury Collection Resort & Spa στο Astir Palace Resort, στα πλαίσια της παράδοσης των επιτυχημένων γαστρονομικών events και μετά τη μεγάλη επιτυχία του Φεστιβάλ Ταϊλανδέζικης Κουζίνας τον περασμένο Μάρτιο. Το φεστιβάλ γίνεται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας και την Iberia Airlines, θα φιλοξενηθεί στο εστιατόριο The Grill Room του ξενοδοχείου και θα διαρκέσει από τις 6 έως τις 14 Μαΐου.
Ειδικά για το φεστιβάλ έρχονται στην Αθήνα ο executive chef Sergio Aroso και ο βοηθός του Juanjo Claramunt από το ξενοδοχείο The Westin της Βαλένθια, σεφ εξαιρετικοί που υπόσχονται να μας ταξιδέψουν γευστικά σε κάθε γωνιά της Ισπανίας με ένα μενού που περιλαμβάνει τα πιο εμβληματικά πιάτα της. Όπως την περίφημη παέγια της Βαλένθια με κοτόπουλο και λαγό, αυθεντικά τάπας σε μεγάλη ποικιλία, ιβηρικό ζαμπόν που δικαίως θεωρείται από τα πιο νόστιμα του κόσμου, σούπα gazpacho –επίσης από τα πιο γνωστά και αγαπητά πιάτα της Ισπανίας– που εμείς εδώ θα τη γευτούμε σε μια δροσερή εκδοχή με φράουλες, και άλλα πολλά. Μαζί θα γνωρίσουμε και το μεγαλύτερο οίκο αφρωδών οίνων στο κόσμο, τα Freixenet, αφρώδη κρασιά που χαρακτηρίζονται με τον όρο «cava» γιατί παράγονται με την παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας και ξεχωρίζουν για τη λεπτή γεύση τους, τη φρεσκάδα και το ντελικάτο άρωμά τους. Το Φεστιβάλ Ισπανικής Κουζίνας πλαισιώνεται ακόμη από μοναδικές στιγμές χορού φλαμένκο και με μουσικές και τραγούδια από την Ανδαλουσία. Γεύση, κρασί και χορός, και μάλιστα από τέτοιους συντελεστές, σε ένα φεστιβάλ που αναμένεται να «εισπράξει» πολλά ολέ!
Πληροφορίες και κρατήσεις: 210 8902.000
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.