- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τσιπούρα πλακί
Η Νίκη Τρέσσου και η Ευδοκία Φυλακούρη, σεφ και ιδιοκτήτριες του εστιατορίου «Καλλίστη Γεύσις»
Η Νίκη Τρέσσου και η Ευδοκία Φυλακούρη, σεφ και ιδιοκτήτριες του εστιατορίου «Καλλίστη Γεύσις», μας δίνουν τη δική τους απλή και νόστιμη συνταγή.
Τι χρειαζόμαστε 1 τσιπούρα φιλεταρισμένη ● 1 πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε ροδέλες ● 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους ● ελαιόλαδο ● αλάτι ● πιπέρι ● φρέσκο δυόσμο ● 1 κρεμμύδι κομμένο σε ψιλές φέτες ● 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
Πώς τo φτιάχνουμε Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του.Προσθέτουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε και αυτές να βράσουν λίγο στο ίδιο ζουμάκι όπου έχει βγάλει το κρεμμύδι, προσθέτοντας και το κρασί. Συνεχίζουμε προσθέτοντας την ντομάτα και το ψάρι. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε μέχρι να μαγειρευτεί το ψάρι. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το δυόσμο ψιλοκομμένο.
Γιατί να πας στο «Καλλίστη Γεύσις»
* Γιατί μαγειρεύουν παραδοσιακή κουζίνα μ’ ένα καινούργιο, σύγχρονο και εξαιρετικά νόστιμο στιλ.
* Για τις πολύ συχνές εκδηλώσεις με τοπικές κουζίνες και προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα και τη Μεσόγειο.
* Για τις Κυριακές μεσημέρι, που μοιάζει σαν να είσαι καλεσμένος στο σπίτι της πιο χρυσοχέρας θείας σου.
* Για τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις εξίσου χαλαρές τιμές.
Tips
● Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το δυόσμο με φρέσκια ρίγανη και θα έχουμε πάλι ένα δροσερό αποτέλεσμα.
● Επίσης, ιδανικά συνοδεύεται με Ρομπόλα Gentilini από την Κεφαλονιά.
Καλλίστη Γεύσις Ασκληπιού 137, 210 6453.179
ΤΑ ΝΕΑ της πολης
● Vaudeville, νέο μπιστρό με Ελληνογάλλο σεφ ψηλά στην Κηφισίας, εκεί που ήταν η Barceloneta. ● Χάμα το όνομα του επίσης καινούργιου asian στη Γλυφάδα, με ωραία μπάρα, κοκτέιλς και κοσμοσυρροή. ● Το Mono, στο πλάι της Μητρόπολης, έγινε τάπας αλά ελληνικά.● Νέος σεφ στην Aleria ο Κομνηνός Μουφλουζέλης, με θητεία στο πλευρό του Λευτέρη Λαζάρου. ● Στο Hamptons cupcakes της Nicole Kotovos στην Κηφισιά γίνεται χαμός για τα περίφημα cupcakes (πάρε το choco-choco), αλλά και για τα βιολογικά τσάγια. ● Του «Μακρυγιάννη» στο Παγκράτι έγινε Ελλάς, όπως παλιά, και πέρασε στην κατηγορία μπιραρία. ● Χαλυβουργείο στα Πετράλωνα, καινούργιο, με ντεκόρ ανάλογο του ονόματος, μεζέδες και πολλά πιάτα, live μουσική το Σ/Κ.
FOODONOMICS
Οι άνθρωποι βγαίνουν λιγότερο, αλλά κι όταν βγαίνουν δεν επιλέγουν πλέον υπερβολικά γεύματα αλλά κυρίως υγιεινές τροφές με ελεγμένα υλικά και ήπιους τρόπους μαγειρέματος. Επίσης, 9 στους 10 απαιτούν περισσότερη διαφάνεια όταν τρώνε εκτός σπιτιού. Πρόκειται για τα ενδιαφέροντα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας “World Menu Report”,που διενήργησε η Unilever Food Solutions, στην οποία αναφέρθηκε και ο «παγκοσμιοποιημένος» όρος Foodonomics, που στην ουσία αποτυπώνει την τάση των ανθρώπων διεθνώς να ξέρουν περισσότερα για τα πιάτα που παραγγέλνουν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.