Μέχρι πριν λίγα χρόνια η μόνη επιλογή street food που είχαμε, περιοριζόταν στο –λατρεμένο, δεν λέω- σουβλάκι. Άντε και σε κανένα burger, από αυτά που είχαν δειλά αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους. Πολύ γρήγορα όμως, οι γωνιές της Αθήνας άρχισαν να μεταμορφώνονται η μία μετά την άλλη σε μικρογραφίες άλλων χωρών. Φαλάφελ από τη Συρία εδώ, κινέζικα noodles σε χάρτινο κουτί εκεί, ρώσικα πιροσκί και ινδικές samosas πιο πέρα. Όσο για τα burgers, την all time street food αμερικανιά, τα εστιατόρια που το προσφέρουν (και μάλιστα σε ό,τι εκδοχή μπορείς να φανταστείς) έχουν πια πολλαπλασιαστεί σε τέτοιο βαθμό, που δεν ξέρεις ποιο να πρωτοδιαλέξεις. Με αυτά και με εκείνα ήταν σίγουρο πως το 1ο Athens Street Food Festival δεν θα αργούσε.
Στην ουσία, το νόστιμο αυτό φεστιβάλ γεύσης μαζεύει όλες τις παραπάνω γωνιές για τρεις μέρες σε ένα χώρο 4.000 τ.μ., προσθέτει μουσική και φτιάχνει τη συνταγή της επιτυχίας. Αν ήσουν μεταξύ των 10.000 Αθηναίων που το προηγούμενο Σαββατοκύριακο βρέθηκαν στο Γκάζι, στο πρώτο μέρος του φεστιβάλ, τότε ξέρεις. Τηγάνια που παίρνουν φωτιά στις μικρές κινητές κουζίνες, μυρωδιές που σε τραβάνε από περίπτερο σε περίπτερο, ένα πολύχρωμο πλήθος όλων των ηλικιών που δοκιμάζει, γελάει και μοιράζεται νόστιμες εμπειρίες.
Αυτά θα ζήσεις και στο δεύτερο μέρος του φεστιβάλ που συνεχίζεται και αυτό το τριήμερο 27,28 και 29 Μαΐου. Τι θα δοκιμάσεις; Και τι δεν θα δοκιμάσεις! Πεντανόστιμους γκιουζλεμέδες από το Food Truck (το οποίο δεν αφήνει παραπονεμένους ούτε τους vegan), chimichangas από το Etnico, υγιεινές προτάσεις από το Pure Bliss, μπέργκερ με παστράμι από το Monster Burger, strreet food συνταγές (όπως Mexican Burrito και Pico de gallo) με προϊόντα Δωδώνη, για ταξίδια αστραπή μέχρι τη Λατινική Αμερική στο Mac'N Cheesus, παραμυθένια cupcakes από το Emi’s Cupcakes, τα διάσημα γλυκά του Κωνσταντινίδη ακόμα και δημιουργίες από σεφ-σταρς όπως είναι ο Δημήτρης Κατριβέσης (που ετοιμάζεται να ανοίξει όπου να ‘ναι και το La Pantera Negra του με μια πιο προσιτή ασιατικοπερουβιάνικη κουζίνα) και ο Ηλίας Σκουλάς (Food Mafia).
Εννοείται, δεν λείπουν ούτε το κρασί, ούτε τα smoothies, ούτε βέβαια ο καφές. Για τη μουσικοί φροντίζουν οι παραγωγοί του Pepper 96,6, ενώ το φεστιβάλ θα κλείσει με μια συναυλία του George Gakis σε rock ‘n’ roll ρυθμούς.
Info:
Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.Σ.Υ., Πειραιώς και Ερμού, Γκάζι
Ώρες Λειτουργίας: Παρασκευή 17.00-01.00, Σάββατο 12.00-01.00, Κυριακή 12.00-23.30
Είσοδος: €2,5
Περισσότερες πληροφορίες: www.athensstreetfoodfestival.gr και 210 9636489
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Μέσα στις γιορτές όλοι θα πάμε σε ένα τουλάχιστον γιορτινό τραπέζι – κι αν είμαστε τυχεροί, θα πάμε σε περισσότερα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.