Pin up girls με σουφρωμένα χειλάκια, vintage αντικείμενα στους τοίχους, ροκ μουσική. Τα Hot Hot τα ξέρουμε, τα εμπιστευόμαστε, τα τιμάμε με κάθε τρόπο. Ξέρουμε όλα τα burgers απ’ έξω, έχουμε φάει όλες τις εκδοχές σε πατάτα, έχουμε κάνει πλάκες περιμένοντας στην ουρά να ακούσουμε το όνομά μας από το μικρόφωνο αλά ροκ σταρ.
Ο Βασίλης και ο Γιάννης δεν φαντάζονταν τίποτα από όλα αυτά όταν το 2012 άνοιγαν το πρώτο Hot Hot στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τότε ήθελαν απλά να κάνουν κάτι δικό τους, να καλύψουν την έλλειψη που υπήρχε στη γειτονιά σε burgers. «Ο κόσμος όμως μας αγκάλιασε», λέει σήμερα ο Γιάννης. «Τότε βγήκε και η ιδέα με το μικρόφωνο. Ο χώρος ήταν μικρός, δεν χωρούσαν όλοι μέσα και πολλοί περίμεναν απ’ έξω. Έπρεπε λοιπόν να βρούμε ένα γρήγορο τρόπο να τους ειδοποιούμε όταν η παραγγελία ήταν έτοιμη».
Επτά μήνες μετά, ερχόταν κόσμος από όλη την Αττική για να δοκιμάσει τα καινούργια burgers. Το δεύτερο Hot Hot, Πραξιτέλους και Κολοκοτρώνη γωνία έγινε αμέσως το hot spot του κέντρου. Αν δεν ήξερες, κατέβαινες την Κολοκοτρώνη και έβλεπες τόσο κόσμο στο δρόμο που αναρωτιόσουν τι συμβαίνει. Μετά άκουγες ροκ μουσικάρες στη διαπασών και ήσουν σίγουρους ότι πρόκειται για πάρτι. Όταν σε έπιαναν οι μυρωδιές των burgers που τσιτσίριζαν στο grill, μπερδευόσουν λίγο, αλλά όλα ξεθόλωναν όταν έβλεπες την ταμπέλα “Hot Hot”… «Ώστε εδώ είναι το μπεργκεράδικο που μου λένε όλοι».
Τέσσερα χρόνια μετά μετράνε 10 καταστήματα, με τον αριθμό συνεχώς να αυξάνεται. Ρωτάω το μυστικό της επιτυχίας: «Σε αυτή την (ροκ) εταιρεία όχι μόνο σεβόμαστε την ιδιαιτερότητα (π.χ. τα piercing και τα tattoo) του άλλου, αλλά τη θέλουμε κιόλας. Κι ακόμη, δεν είμαστε απλά ένας χώρος να φας και να φύγεις. Εμείς θέλουμε να κάτσεις κι άλλο, να πιεις την μπίρα σου, να διασκεδάσεις. Φυσικά είναι και η σχέση ποιότητας-τιμής. Είμαστε οι καλύτεροι, όχι οι γρηγορότεροι. Ούτε πρόχειρο, ούτε γρήγορο φαγητό πουλάμε. Θέλουμε αυτό που τρως να ξέρεις ότι φτιάχτηκε από κάποιον τώρα. Το burger μας είναι τίμιο».
Το τελευταίο –το προσθέτω εγώ- είναι ότι δεν επαναπαύονται ποτέ. Πειραματίζονται συνέχεια με καινούργιες γεύσεις (τώρα θα βγάλουν και τα σαρακοστιανά μενού), φτιάχνουν νέες προσφορές (έρχονται compus meals από €4), βρίσκουν αφορμές για πάρτι και το διασκεδάζουν συνέχεια. Πάνω από όλα παραμένουν οι ίδιοι άνθρωποι που άνοιξαν το πρώτο τοσοδούλικο μπεργκεράδικο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και αυτό είναι το σημαντικότερο απ’ όλα.
Αθήνα: Πραξιτέλους 2& Κολοκοτρώνη, 213 0272440, 6942271262
Ηλιούπολη: Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, 210 9911144, 6955573020
Ν. Φιλαδέλφεια: Βρυούλων 3, 213 0246631, 6942271262
Πειραιάς: Γρηγορίου Λαμπράκη 91, 210 4102444, 6980090333
Χαλάνδρι: Κολοκοτρώνη 5, 210 6848666, 6980464016
Χαλκίδα: Αγγελή Γοβίου 7, 22210 21712-3
Χολαργός: Λεωφ. Μεσογείων 258, 210 6518332, 6980052719
Χαϊδάρι: Καραϊσκάκη 116, 217 7240053, 6978798819
Περιστέρι: Παναγή Τσαλδάρη 65, 210 5757571
Ηράκλειο, Κρήτης: 25ης Αυγούστου 90& Αρκολέοντος, 2810 344333
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.