Εντάξει, η παράδοση είναι παράδοση, αλλά μπορούμε πάντα να τη φέρουμε στα μέτρα μας. Όσοι ας πούμε δεν ενθουσιάζεστε με όλη αυτή την τσίκνα, αυτή την Πέμπτη δοκιμάστε μια διαφορετική συνταγή με κρέας μαριναρισμένο σε γλυκόξινη σάλτσα και επιρροές από την Ασία.
Υλικά:
200 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο
1/4 του φλιτζανιού οποιαδήποτε γλυκόξινη σάλτσα (κατά προτίμηση με σκόρδο)
3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
2 κ. σ. σησαμέλαιο
καβουρδισμένο σουσάμι (προαιρετικά)
φρέσκος κόλιανδρος (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πασπαλίζουμε και τις δύο πλευρές του φιλέτου με αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρέας σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Το αφήνουμε να μαριναριστεί για 30 λεπτά ή και περισσότερο.
Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά, για περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο, σκούρο χρώμα. Κατεβάζουμε την ένταση στο χαμηλό και μαγειρεύουμε για άλλα δύο λεπτά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με ρύζι. Αν θέλουμε μπορούμε να γαρνίρουμε με καβουρδισμένο σουσάμι και φρέσκο κόλιανδρο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από σπιτικό φαγητό μέχρι θεϊκά burgers και αυθεντικό βιετναμέζικο
Το πιο out of the box στέκι στην Αργυρούπολη
Εδώ και τρεις δεκαετίες την βρίσκεις στην περιβόητη καντίνα της στην Αστόρια να φτιάχνει σουβλάκια και πίτα με γύρο
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μενού - ωδή στα όσπρια και τα δημητριακά σε ένα εντυπωσιακό set μέσα στη φύση
Το trend του TikTok που δεν λέει να κοπάσει
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έδεσμα-μετάβαση από την αποχή στην κραιπάλη και από τον Θάνατο στη Ζωή
Η Θεμιστοκλέους και τα πέριξ είναι ψαροπιάτσα από τις λίγες, αν κλείσεις τα μάτια θα δεις την παραλία!
Οπωσδήποτε την Πιτονοστιμιά, με αλάδωτη πίτα και πικάντικο κοτόπουλο ή μπριζολάκι
Οπωσδήποτε να δοκιμάσετε την αυθεντική σαρλότ, την πεντανόστιμη και ιδιαίτερη γαλλική τούρτα
Από ιταλική Colompa μέχρι τσουρέκι με αυγό… Murano
Το Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης αναβίωσε για 2 μέρες την παλιά ατμόσφαιρα των «μανάβικων»
Χειροποίητα γλυκά με βάση τη ζύμη τσουρεκιού
Βόλτα σε Κορυδαλλό και Πειραιά
Εκεί το γλυκό είναι οπτικά και γευστικά σαν έργο τέχνης
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.