- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Δείπνο κάτω από τα’ αστέρια
Διαχρονικό, πολυτελές, με κουζίνα αξιώσεων και extra ατού την κυριολεκτικά προνομιακή θέση του
Διαχρονικό, πολυτελές, με κουζίνα αξιώσεων και extra ατού την κυριολεκτικά προνομιακή θέση του, στο roof top του ξενοδοχείου St. George Lycabettus. Το Le Grand Balcon ανήκει στην κατηγορία των Αθηναϊκών εστιατορίων που βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων για πολλά χρόνια. Με το που περνάς την πόρτα του ξενοδοχείου και μέχρι να φτάσεις ψηλά.. στα αστέρια παίρνεις την πρώτη μυρωδιά πολυτέλειας και κομψότητας. Η συνέχεια έρχεται με το που μπαίνεις στη σάλα και κάθεσαι στο τραπέζι σου. Πιάτο μπροστά σου απλώνεται η Αθήνα και η εικόνα της Ακρόπολης σαν καρτ ποσταλ. Σκηνικό μαγικό και πολύ πολύ ρομαντικό που συμπληρώνεται με lounge μουσικές κι ένα gourmet δείπνο αστέρων.
Η κουζίνα στο Le Grand Balcon ποτέ δεν ησυχάζει. Παρακολουθεί στενά τις τάσεις της εποχής, ανανεώνεται και το αποτέλεσμα φέτος είναι καλύτερο παρά ποτέ. Δεν θα περιμέναμε έτσι κι αλλιώς τίποτα λιγότερο όταν στην κουζίνα βρίσκεται ο executive σεφ, πολύ καλός και βραβευμένος, Βασίλης Μήλιος. Το νέο μενού κινείται μεσογειακά κυρίως ελληνικά με έμφαση στο ψάρι, πάντα σε δημιουργική απόδοση. Το γεύμα αρχίζει με πιτάκια και ποικιλία από ψωμάκια με βούτυρο και αλάτι και συνεχίζει με ορεκτικά από σούπα βελουτέ μέχρι μπεργκεράκια θαλασσινών, δροσερές πρωτότυπες σαλάτες, ριζότο ή πάστα με ζωμό καραβίδας στα ζυμαρικά και κυρίως πιάτα με φιλέτο σολομού, τσιπούρα ή σφυρίδα αλλά και ταλιάτα, αρνάκι κορόνα και κοτόπουλο γεμιστό με κυδώνια και τυρί. Γεύσεις ντελικάτες, πιάτα χορταστικά αλλά πρέπει να κρατήσεις χώρο για ένα γλυκό οπωσδήποτε.
Μια πανακότα, ένα cheesecake με βατόμουρο και βάση αμυγδάλου, μια μους σοκολάτας, ένα σορμπέ ανανά ή μια ζεστή κρέμα σοκολάτας Valhrona είναι το πιο γλυκό κλείσιμο ενός gourmet γεύματος.
Στο Le Grand Balcon να κλείσεις τραπέζι για δύο, για ρομαντικό δείπνο, να πας με παρέα γιατί σας αξίζει ένα πολυτελές γεύμα, μια βασιλική περιποίηση, ακόμα και μεσημέρι για επαγγελματικό ραντεβού. Τα συνδυάζει όλα για να ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.
Ανοιχτό μεσημέρι και βράδυ, διαθέτει parking και οργανώνει και εκδηλώσεις.
Le Grand Balcon, St. George Lycabettus, Κλεομένους 2, Δεξαμενή, Κολωνάκι, 210 7290.712
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.