- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Το έχει αυτή η εβδομάδα. Τη μισή μέρα βλέπουμε τηλεόραση (ναι, ακόμα και αυτοί που δεν θέλουμε με τίποτα) και την άλλη μισή συζητάμε τι είδαμε στην τηλεόραση. Για το μισό αυτό της ημέρας που είναι πιο δημιουργικό, συγκεντρώσαμε κάποια στέκια που προσφέρονται όταν η κουβέντα κρατάει ώρες. Τουτέστιν έχουν τα απαραίτητα για να κυλάει πιο εύκολα η συζήτηση (μεζεδάκια, «καύσιμα» κλπ), χαμηλή μουσική για να ακούς και να ακούγεσαι και επίσης χαμηλές τιμές γιατί…ξέρεις
Δεξαμενή
Στο ιστορικό καφενείο-μεζεδοπωλείο, όποτε κι αν περάσεις ακούς ένα ευχάριστο μουρμουρητό, που αναδύεται από τις παρέες των τραπεζιών. Πού και πού διακόπτεται από τις (συχνές είναι η αλήθεια) κραυγές των θαμώνων της παιδικής χαράς που βρίσκεται ακριβώς δίπλα (αλλά και από τα σκυλιά-πολλά). Περιποιημένα μεζεδάκια για κάθε γούστο (δοκίμασε τα μπιφτεκάκια και την πατατοσαλάτα), που συνοδεύονται από μπίρες, ουζάκια, ρακή, κρασάκι κ.α. Για να ξεπεράσεις τα €10/άτομο πρέπει να προσπαθήσεις. Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι, 210 7214368
Τηνιακό
Σταθερά φοιτητικό στέκι εδώ και (πολλά) χρόνια. Έχει τραπέζια στο πεζοδρόμιο-πλατεία, χωρίς κανένα απολύτως στολίδι, χωρίς καν μουσική. Έχει όμως και πολύ-πολύ χαμηλές τιμές που το έχουν κάνει αγαπητό σε όλους. Θα βρεις μπίρες 500ml με €1,80, ουζάκια, φτηνό κρασί, ωραίο τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο) και μια ικανοποιητική ποικιλία (κεφτεδάκια, τυροπιτάκια, τυροσαλάτα κλπ) στα €4. Ασ. Φωτήλα 36& Λ. Αλεξάνδρας 50, Πεδίον του Άρεως
Cabezon
Με αυλή που δεν πιστεύεις ότι έχει ακόμα τέτοιες η Αθήνα και φίνα μεζεδάκια (αλλά και μερικά ωραία κυρίως πιάτα), προσφέρεται για συζητήσεις μέχρι αργά. Το μόνο του πρόβλημα ότι είναι πάντα τίγκα. Με λίγη υπομονή όμως θα βρεις –σχετικά- γρήγορα τραπέζι. Είναι στέκι νεαρόκοσμου. Κεραμεικού 110, Κεραμεκός, 215 5506414
Musique Café
Μοντέρνο και ψηλοτάβανο, έχει καρδιά νησιώτικη και πιο συγκεκριμένα ναξιώτικη, μιας που οι ιδιοκτήτες του έχουν καταγωγή από το νησί. Αυτό σημαίνει ότι θα βρεις παραδοσιακά «αξιώτικα» προϊόντα, δηλαδή εξαιρετικά κρεατικά, λαχανικά, εννοείται και όλα τα φημισμένα τυριά. Έχει ωραία ατμόσφαιρα, ενώ είναι κι επίκαιρο (δεν είναι λίγες οι φορές που το Μαξίμου τρώει εκεί στα διαλείμματα από τις πολύωρες συνεδριάσεις). Αρριανού 37& Αρχελάου, 210 7238900
It
Από τα κλασσικά στέκια του κέντρου. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, από ένα «απλό» (σε εισαγωγικά γιατί οι προτάσεις του δεν είναι ποτέ «απλές») σάντουιτς μέχρι ένα πλήρες γεύμα, από καφέ μέχρι ωραία κοκτέιλ. Τα τραπεζάκια του είναι πάντα γεμάτα από κόσμο και τα ράφια του από ωραία και ιδιαίτερα ελληνικά προϊόντα. Υπολόγισε περίπου €10/άτομο. Σκουφά 29, Κολωνάκι, 210 3635773
Αρχική φωτογραφία: It
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.