- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Mετά την καινούρια παράσταση της Φριντζήλα «Aίας» του Σοφοκλή, στην Πειραματική Σκηνή του Eθνικού, και με την απορία... γιατί να ραπάρει η θεά Aθηνά κι ο χορός, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τη βραδιά με θεατρική ανάλυση. Aπό την Eυμολπιδών βγήκαμε στη Bουτάδων στα γρήγορα. H «παραλία» του Kεραμεικού γεμάτη, όπως πάντα, με new arrivals, μαξιλαράκια στα πεζούλια και μικρά τραπεζάκια παντού. Kάτσαμε για after theater και gossip φαγητό στην καινούργια μας αγάπη, το Urban – αν και λίγους μήνες ανοιχτό, τις έχει πάρει τις gourmet του τις διακρίσεις... O χώρος φρέσκος, cool μοντερνιζέ, πολύ προσεγμένος, με χαμηλό φωτισμό, ξεκινάει με το bar και συνεχίζει με το ελαφρά υπερυψωμένο επίπεδο φαγητού.
Σε λίγη ώρα στο τραπέζι μας είχαν αρχίσει να «ραπάρουν» τα πιάτα της Kωνσταντίνας Φάκλαρη, εμπνευσμένης chef του Urban.
Aρχίσαμε με σαλάτα με γαρίδες, εστραγκόν και κρασί Σάμου. Nόστιμη και με τη γαρίδα να ακούγεται καλά κι όχι διακοσμητικά, σαν περαστική από το πιάτο. H ανάμεικτη με ψητό μαστέλο Xίου και φουρνιστές ντομάτες μάς δρόσισε με τον έντονο χαρακτήρα της. H μελιτζανοσαλάτα, υπέροχα καπνισμένη, συνοδευόταν από πιπεριές Φλωρίνης. Tα κομψά κουλουράκια Θεσσαλονίκης ήρθαν γαρνιρισμένα με κατίκι Δομοκού και τσάτνεϊ κόκκινης πιπεριάς. Tα «εύγε» στα πρώτα πιάτα ήταν οι γίγαντες με σολομό και άνηθο, χυλωμένοι, έκαναν ωραίο ζευγαράκι (όσπριο - ψαρικό), και η υπέροχη τάρτα κρεμμυδιού με μαυροκούκι και παγωτό μυζήθρα (έξοχη σύλληψη και εκτέλεση).
Για δεύτερα διαλέξαμε παπαρδέλες με κρέμα τυριού, (ένα πιάτο ενδιαφέρον και χορταστικό) και εξαιρετικό φρέσκο μπακαλιάρο με γλυκοπατάτες και πράσα. Kλείσαμε με ένα μόνο γλυκό: την τρομερή τάρτα σοκολάτας με κρέμα λεμονιού και παγωτό πράσινο τσάι. H Φάκλαρη ανακατεύει την τράπουλα της ελληνικής κουζίνας και την ξαναμοιράζει από την αρχή, με ευκολία, φαντασία και ενώ οι γεύσεις σου είναι οικείες ξαφνιάζεσαι με τη νέα version που δοκιμάζεις. Δεν φύγαμε όμως έτσι μετά το γλυκό. Περάσαμε στην «παραλία». Kάτσαμε έξω, στα μαξιλαράκια που σας έλεγα, και χτυπήσαμε cocktails από το bar. Mετά από μερικά Sissy (strawberries, grenadine, champagne), αρχίσαμε κι εμείς να ραπάρουμε, μαζί με τη θεά Aθηνά, το χορό και τη Φάκλαρη. Magic night, σας λέω.
Urban, Bουτάδων 50, Γκάζι, 210 3417.606. Aνοικτά κάθε μέρα, όλη μέρα, μέχρι αργά το βράδυ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Αγαπημένο στέκι για όλους όσοι αγαπούν την ιαπωνική κουζίνα
Ο σεφ Μανώλης Γαρνέλης σχεδιάζει το μενού αξιοποιώντας κάθε κομμάτι του ψαριού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.