- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Anther: Ένα γαστρονομικό άνθος στην καρδιά της Αθήνας
Όλα είναι ιδιαίτερα από τα εικαστικά έργα Ελλήνων καλλιτεχνών και τoν φωτισμό ως τις στολές του προσωπικού, που είναι δημιουργία του Άγγελου Μπράτη.
Το ξενοδοχείο Perianth μας συστήνει το Anther στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης
Στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, εκεί όπου η πόλη χτυπά στους πιο ζωντανούς της ρυθμούς, το ξενοδοχείο Perianth μας συστήνει το Anther, ένα νέο εστιατόριο που παντρεύει την ελληνική γαστρονομία με το σύγχρονο design και την τέχνη. Το όνομά του δεν είναι τυχαίο. Το “Anther”, εμπνευσμένο από τον ελληνικό “ανθήρα”, παραπέμπει στην τροφή του λουλουδιού και στο σημείο που "ριζώνει", στην περίπτωσή μας το ισόγειο του Perianth. Την αισθητική του χώρου έχει επιμεληθεί το στούντιο En-route, το οποίο ανανέωσε ριζικά το εστιατόριο, δίνοντάς του αέρα μοντέρνας ελληνικής απλότητας. Το κυκλικό terrazzo μπαρ τραβά τα βλέμματα, τα ξύλινα σκαμπό αποπνέουν ζεστασιά και μια χαλαρή διάθεση, οι γυάλινες πόρτες που ανοίγουν περιμετρικά σε βάζουν στη ροή της πλατείας, σαν να τρως μέσα κι έξω ταυτόχρονα. Όλα στο Anther είναι ιδιαίτερα, από τα εικαστικά έργα Ελλήνων καλλιτεχνών της προσωπικής συλλογής των ιδιοκτητών -ανάμεσά τους η τοιχογραφία “Blossoms Blossoming” της Ελένης Μπαγάκη,- τoν φωτισμό που έχει σχεδιαστεί από τη βραβευμένη Ελευθερία Ντεκώ, ως τις στολές του προσωπικού, που είναι δημιουργία του Άγγελου Μπράτη.
Στα της κουζίνας, ο σεφ Νάσος Τσιρονίκος φέρνει στο τραπέζι τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις, με κοινή βάση την ελληνική παράδοση, τις σύγχρονες τεχνικές και την ποιοτική πρώτη ύλη από όλη τη χώρα π.χ. βολάκι Άνδρου, αβοκάντο Κρήτης, προσούτο Θράκης. Το πρωινό είναι πλούσιο και ανοιχτό σε όλους, με χειροποίητα αρτοσκευάσματα, μπολ με açaí, και comfort πιάτα με αυγά. Το brunch/lunch σερβίρεται ως τις 6 μ.μ., με ανάλαφρες προτάσεις: κοτόπουλο με φιστίκια Αιγίνης, σαλάτες με παλαιωμένα τυριά, μοσχαρίσιο χτένι με γιαούρτι, ακόμη και ψάρι ημέρας με ρεβίθια στη γάστρα. Το βραδινό μενού είναι πιο πολύ εστιασμένο στις εποχικές πρώτες ύλες και στις οικείες γεύσεις που έρχονται με twist διάθεση. Όπως τα χόρτα εποχής με πουρέ γλυκοπατάτας, η μπουράτα Κερκίνης με τοματίνια, το γιουβέτσι με ουρά μόσχου.
Στα signature πιάτα συγκαταλέγονται οι μακαρούνες με μελιτζάνα και γραβιέρα, τα ρεβίθια σε μπρουσκέτα αρωματισμένη με πελτέ ντομάτας και το ψάρι φρικασέ. Στα γλυκά, το crumble ελαιόλαδου με μους αβοκάντο και κακάο, κρέμα λεμόνι με μπισκότο βανίλιας έχει την ιδανική ισορροπία. Όλα αυτά φτάνουν στο τραπέζι σε χειροποίητα πορσελάνινα σερβίτσια της Valinia Svoronou, εμπνευσμένα από ελληνικές φόρμες και λουλούδια – ένας διακριτικός διάλογος γεύσης και αισθητικής. Το μπαρ του Anther δεν πάει πίσω. Από το πικάντικο Rum Hot μέχρι το Spicy Pomegranate, και από τα signature cocktails στις elegant mocktail επιλογές, όπως το Rose Temple, η μπάρα λειτουργεί σαν επέκταση της κουζίνας – με την ίδια φροντίδα και φαντασία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.