- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Profitis: Η νέα spritzeria του Παγκρατίου
Τα κοκτέιλ έχουν ονόματα προφητών και στο εσωτερικό ανάβεις κερί
Τι θα πιεις και θα δοκιμάσεις στον Profitis που μόλις άνοιξε στο Παγκράτι
Με αναπάντεχο όνομα, που όμως προδίδει την τοποθεσία της, η νέα spritzeria του Παγκρατίου, Profitis, βρίσκεται στην πλατεία του Προφήτη Ηλία, με την ομώνυμη εκκλησία, και μόλις άνοιξε τις πόρτες της. Εκτός από την ονομασία όμως, είναι και το ντεκόρ που φανερώνει πως έχει εμπνευστεί από το εσωτερικό ναών.
Στην είσοδο, όλοι στέκονται για να φωτογραφίσουν τα δύο box με τις φράσεις «Σε ψάχνω σε κάθε πάρτι, σε κάθε κάθε γωνιά στο Παγκράτι», αναφορά από το viral τραγούδι της Μαρίνας Σπανού, «Ταξίδι». Με το που μπει κανείς όμως, στον κατά τα λοιπά μίνιμαλ χώρο, με την urban αισθητική, θα παρατηρήσει αμέσως τα μανουάλια με τα αναμμένα κεριά και σχέδια με θρησκευτικές χειρονομίες. Αντίστοιχη αισθητική έχει μέχρι και ο τυπωμένος κατάλογος, όλα είναι γραμμένα σε βυζαντινή γραμματοσειρά!
Όπως λέει η ομάδα του Προφήτη (είναι οι ίδιοι που βρίσκονται πίσω από τον Τράγο στου Ψυρρή) πρόκειται για μια spritzeria που εκτός από τα βασικά, κλασικά spritz όπως το aperol, το negroni ή το americano, διαθέτει και αρκετά signature, κάποια από αυτά επιμεληθήκαν οι γνωστοί bartenders Μανώλης Λυκιαρδόπουλος και Νικολ Λίτσα, δίνοντάς τους ονόματα διαφόρων προφητών, όπως Δαβίδ, Ναούμ, Μαλαχίας, Σαμουήλ, Ιωνάς...
Στον Προφήτη θα απολαύσει κανείς κρασί μέσα από τη μεγάλη και ενημερωμένη λίστα του σομελιέ Γιώργου Καραμπίνη, που περιλαμβάνει κρασιά του εγχώριου και του διεθνή αμπελώνα αλλά και μικρών Ελλήνων παραγωγών.
Με τι θα συνοδεύσει τα όσα πιεί στον Προφήτη; Με μια μεγάλη ποικιλία σε τυριά, αλλαντικά και μπρουσκέτες, με βάση το χειροποίητο προζυμένιο ψωμί αργής ωρίμανσης. Θα βρει προσούτο San Daniele, παστράμι μοσχαρίσιο ή γαλοπούλας, σαλάμι από αρνί, chorizo και finocchiona (ιταλικό σαλάμι με φινόκιο της Τοσκάνης), καβουρμά, καρπάτσιο από black angus και άλλα πολλά. Από τυριά υπάρχει μεγάλη ποικιλία, ανάμεσά τους ελληνικό brie, κατσικίσιος κορμός chevre, manchego από την Ισπανία, πεκορίνο με τρούφα, Οccelli di Castagno (πιεμοντέζικο τυρί που τυλίγεται σε φύλλα καστανιάς), αλλά και αρσενικό Νάξου.
Info: Πλατεία Προφήτη Ηλία 5, Παγκράτι
Ωράριο: Δευτέρα-Σάββατο 4.30και Κυριακές απο τις 3.00 -12.30. Xωρίς κρατήσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.