- CITY GUIDE
- PODCAST
-
26°
Hams and Clams: Ένα αυθεντικό oyster bar στη Navarino Agora στη Μεσσηνία
Εδώ τα θαλασσινά έχουν την τιµητική τους!
Hams and Clams: στη Navarino Agora για εκπληκτικά στρείδια και πολλά ακόμα θαλασσινά πιάτα
Αν σου θυµίζει κάτι το όνοµα, είναι γιατί πρόκειται για το µικρό αδερφάκι του αγαπηµένου oyster bar στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά που µας µύησε πριν από χρόνια στον κόσµο των στρειδιών. Το νέο Hams and Clams βρίσκεται από πέρσι στη Navarino Agora, τον ανοιχτό για όλους πολυχώρο του Costa Navarino.
Τα 30 τ.µ. λιτής, µεσογειακής αισθητικής µε την ανοιχτή κουζίνα και τη βιτρίνα µε τα θαλασσινά, σε ταξιδεύουν σε κάποιο ψαροχώρι της Ιταλίας, ενώ το πραγµατικά global µενού και η προσεκτικά επιλεγµένη, πλούσια wine list µε ελληνικές και διεθνείς ετικέτες τόσο συµβατικής όσο και ήπιας οινοποίησης, υπόσχονται αξέχαστες γαστρονοµικές εµπειρίες.
Θα καθίσεις έξω, στα τραπεζάκια δίπλα στη µικρή µαρίνα και υπό τους ήχους lounge µουσικής θα ξεκινήσεις, ίσως, µε µία χορταστική σαλάτα caprese µε burrata, prosciutto µε τρούφα και pesto βασιλικού. Στη συνέχεια, αξίζει σίγουρα να δοκιµάσεις µία από τις απίστευτες επιλογές σε στρείδια, όπως τα pacific ocean oysters µε µανγκο και µαρµελάδα τσίλι.
Εδώ τα θαλασσινά έχουν την τιµητική τους γι’ αυτό θα βρεις πεντανόστιµο ceviche τσιπούρας, ταρτάρ τόνου, αλλά και jumbo γαρίδες και φρέσκο αστακό. Θα δοκιµάσεις οπωσδήποτε λιγκουίνι µε αχιβάδες και φούσκα, ενώ η τορτίγια µε γαρίδες, µοσχάρι, spicy µπαχαρικά, κρέµα αβοκάντο και pico de gallo θα σου µείνει αξέχαστη. Αν πάλι είσαι λάτρης του κρέατος θα ξεχωρίσεις το ζουµερό burger µε µοσχαρίσιο µπιφτέκι Black Angus ή το surf ’n’ turf µε steak, γαρίδες, ζεστή σάλτσα πιπεριών και ψητά λαχανικά.
Navarino Agora, Navarino Bay Costa Navarino, Μεσσηνία, 6986380000, Fb: HAMS & CLAMS, Insta: hamsandclams
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια σύγχρονη ερμηνεία της μαγειρικής παράδοσης της ελληνικής υπαίθρου και κυρίως της Πελοποννήσου
Ο Κώστας Ζουγανέλης των Bar Guru Bar και Buba στο νέο του στέκι στο Ψυχικό
Όλοι αγαπάμε έναν κόκορα κρασάτο με χοντρό μακαρόνι και μια λεμονάτη ρεβυθάδα
Εκεί θα πας αν θέλεις να δεις μαζεμένη την κοσμική Θεσσαλονίκη. Κατά προτίμηση το μεσημέρι.
Η Ελένη Σαράντη μαγειρεύει τις αναμνήσεις της από τα κυριακάτικα τραπέζια της μαμάς
Στη καρδιά του 11ου διαμερίσματος του Παρισιού, ο σεφ Paul-Henri και η γυναίκα του Margaux, μας προσκαλούν σε ένα Μεσογειακό γαστρονομικό ταξίδι
Ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Αϊβαλιώτης παίζει την ελληνική κουζίνα στα δάχτυλα
Στα μετόπισθεν, αγνά και λαϊκά του Ταύρου, η πιο φαεινή ιδέα για φρέσκο ψάρι
Ξεκίνησε σαν καφενείο, από έναν ερασιτέχνη ψαρά
Το πιο μυρωδάτο take away spot της πόλης είναι εδώ!
Ήρθε πριν από λίγους μήνες για να προσφέρει μία εναλλακτική γευστική έξοδο στην περιοχή
Αποτέλεσμα της δουλειάς τριών καλών φίλων, έχει γίνει προορισμός για λάτρεις του καφέ και του brunch
Specialty coffee και ένα από τα καλύτερα brunch της Αθήνας
Μια γευστική περιπέτεια με άρωμα street food
Μοναδικός καφές, εντυπωσιακό brunch και τέλεια cocktails
Εδώ μεγαλουργεί η ταλαντούχα σεφ Αγάπη Μιχελή, προτείνοντας γεύσεις απλές αλλά γεμάτες συναίσθημα
Εδώ θα δοκιμάσεις ένα μοναδικό brunch μενού που συνεχώς εξελίσσεται και συναρπάζει
Ειδικά τα πιάτα με αυγά είναι πραγματικά άψογα!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.