15 αθηναϊκά στέκια που σε ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο

La Pasteria Cucina Italiana: Τα εστιατόρια που μας μύησαν στην ιταλική κουζίνα

Η νέα σειρά της La Pasteria ονομάζεται Giro d’ Italia και μας κάνει μία βόλτα σε όλη την Ιταλία

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
La Pasteria Cucina Italiana
La Pasteria Cucina Italiana
La Pasteria Cucina Italiana
La Pasteria Cucina Italiana
  • Λ. Πεντέλης 73
  • 2106854210

Στο La Pasteria Cucina Italiana για θρυλικές μακαρονάδες και απολαυστικές πίτσες 

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που δοκίμασα την Pasta alla Parmigiana. Στο τραπέζι κατέφτασε ένα ολόκληρο κεφάλι παρμεζάνας, μαζί με ένα τηγάνι γεμάτο καυτά linguini. Ακόμα θυμάμαι την έκπληξή μου όταν είδα τον σερβιτόρο να παίρνει τα ζυμαρικά, κι έτσι αχνιστά να τα βουτάει στην παρμεζάνα! Το τυρί έλιωσε ηδονικά, χαρίζοντας στα ζυμαρικά μία τέλεια, πλούσια σάλτσα και σε εμένα την ωραιότερη μακαρονάδα της ζωής μου. Από τότε, κάθε φορά που μου έρχεται η όρεξη για μία λαχταριστή, απόλυτα πληθωρική μακαρονάδα, το μυαλό μου τρέχει στη La Pasteria. Στοιχηματίζω πως και το δικό σου το ίδιο.

Τα εστιατόρια, που μας μύησαν στην comfort γεύση της ιταλικής κουζίνας, θα έχουν πάντα μία θέση στην καρδιά μας. Όχι μόνο για τις θρυλικές μακαρονάδες (πώς να ξεχάσει κανείς εκείνη την ασύγκριτη γεύση της signature Carbonara;) ή τις απολαυστικές πίτσες με τη ζύμη που ωριμάζει για 72 ώρες πριν ψηθεί, αλλά και γιατί έχουν πάντα κάτι καινούργιο να μας προτείνουν. Για του λόγου το αληθές, η νέα σειρά της La Pasteria ονομάζεται Giro d’ Italia και μας κάνει μία βόλτα σε όλη την Ιταλία. Έτσι θα δοκιμάσεις την αυθεντική Cacio e Pepe από τη Ρώμη, τα φημισμένα Lasagne alla Romana (Λαζάνια με bolognese, μπεσαμέλ και παρμεζάνα) της Μπολόνια, το Pesto Rosso (rigatoni με pesto ψητής τομάτας, καβουρδισμένα αμύγδαλα και φρέσκια μοτσαρέλα) από τη Σικελία, τις Papardelle con Pollo Macinato al Tartufo (παπαρδέλες με κιμά από κοτόπουλο, κρέμα γάλακτος και πάστα τρούφας), πολύ αγαπημένο πιάτο στην Ούμπρια, αλλά και την Pancetta Reggio Emilia (χοιρινή πανσέτα ψημένη στη σχάρα με σάλτσα από μανιτάρια πορτομπέλο και μαρμελάδα σύκο, που συνοδεύεται με παπαρδέλες βουτύρου) από την πόλη Ρέτζιο Εμίλια. Και κάπως έτσι έχεις γυρίσει όλη την Ιταλία!

Δεν γίνεται, βέβαια, να σηκωθείς από το τραπέζι χωρίς να δοκιμάσεις κάποιο από τα φημισμένα γλυκά της La Pasteria που έχουν αφήσει εποχή. Αν δυσκολεύεσαι να διαλέξεις (κατανοητό…) εμείς προτείνουμε το Tiramisu, που εύκολα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα της Αθήνας. Επίσης να πούμε πως στην προσεκτικά διαλεγμένη wine list σίγουρα θα βρεις το κρασί που θα συνοδεύσει ιδανικά (και θα απογειώσει) το γεύμα σου.

Όλα αυτά τα απολαμβάνεις μαζί με το άλλο σου μισό, την οικογένεια ή την παρέα σου, στις ζεστές σάλες της La Pasteria, που φωνάζουν με πάθος «Ιταλία», ή στους όμορφους εξωτερικούς χώρους – ό,τι πρέπει τώρα που ανοίγει ο καιρός. Αν σου άνοιξε κι εσένα η όρεξη, δεν πειράζει. Είμαστε σίγουροι ότι κάποιο κατάστημα La Pasteria βρίσκεται δίπλα σου…

  • Λ. Πεντέλης 73
  • 2106854210

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ