15 αθηναϊκά στέκια που σε ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο

Ενθύμιον: Μεθυστικό ξύπνημα των αισθήσεων

Στην πανέμορφη αθηναϊκή μονοκατοικία στην Αγίας Λαύρας, ένα αληθινό γαστρονομικό ταξίδι σε γαλλομεσογειακές γεύσεις

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ενθύμιον
Ενθύμιον
Ενθύμιον
Ενθύμιον

Στο Ενθύμιον στα Άνω Πατήσια για γαλλομεσογειακές γεύσεις 

Το φημισμένο εστιατόριο της Κυπριάδου (στα Άνω Πατήσια) που συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία ήδη από το 1995, μας ξυπνάει όντως μεθυστικά τις αισθήσεις μας. Το ΕΝΘΥΜΙΟΝ, βέβαια, είναι κάτι παραπάνω από ένα εστιατόριο. Είναι εκείνες οι μαγικές βραδιές με σόλο πιάνο κάθε Παρασκευή και Σάββατο στον ατμοσφαιρικό εσωτερικό του χώρο, που μας κάνουν το δείπνο ξεχωριστό. Είναι οι δροσερές βραδιές στον κήπο και στη βεράντα του. Είναι η κάθε μας επίσκεψη σε αυτή την πανέμορφη αθηναϊκή μονοκατοικία στην Αγίας Λαύρας, ένα αληθινό γαστρονομικό ταξίδι σε γαλλομεσογειακές γεύσεις. Στο Παρίσι, άλλωστε, έχει σπουδάσει και εργαστεί, μεταξύ άλλων, ο ταλαντούχος σεφ και ιδιοκτήτης Αννίβας Πιτυλάκης, ο οποίος αλλάζει το μενού τέσσερις φορές τον χρόνο, ανάλογα με την εποχή, χρησιμοποιώντας πάντα άριστες πρώτες ύλες. Το καλοκαιρινό μενού έχει πολλά και ιδιαίτερα να προτείνει, όπως το φοβερό Millefeuille Κανταΐφι με μους τυριών και μαρμελάδα ντομάτας, το Chuck Steak με κρέμα καρότου και σάλτσα κρασιού, τα χοιρινά Back-Ribs με σκορδάτες πατάτες bravas, την Paella θαλασσινών με φρέσκα cavatelli και για τέλειο κλείσιμο, το Coco Tiramisu με παγωτό σοκολάτα.
Όλα αυτά μπορείτε να τα συνδυάσετε με κρασιά από τους ελληνικούς αμπελώνες, τα οποία είναι επιλεγμένα ώστε να ταιριάζουν στο μενού. Ιδανικό για να οργανώσετε στον υπέροχο χώρο του και κάποια προσωπική σας στιγμή, το ΕΝΘΥΜΙΟΝ είναι ανοιχτό καθημερινά εκτός Κυριακής, από τις 19.30, με την κουζίνα να σερβίρει έως τα μεσάνυχτα τις καθημερινές και έως τη 01.30 τις Παρασκευές και τα Σάββατα.

Extra tip: Το Ενθύμιον διοργανώνει τακτικά κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες μουσικές παραστάσεις τις Κυριακές, γι’ αυτό φροντίστε να ενημερώνεστε εγκαίρως από τα social και την ιστοσελίδα του.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ