- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Comal: Το υπέροχο μεξικάνικο του Γιάννη Λουκάκου στο Χαλάνδρι
Με υπέροχο φαγητό, συναρπαστικά cocktails και ανεβαστική μουσική θα κυλήσει η νύχτα σου
Στο Comal για μεξικάνικο φαγητό
Στο Μεξικό, “comal” ονομάζεται το παραδοσιακό σκεύος που οι άνθρωποι εκεί χρησιμοποιούν εδώ κι αιώνες για να φτιάξουν βελούδινες tortillas. Από αυτό ακριβώς το σκεύος πήρε το όνομά του το ωραίο Comal, το πιο πρόσφατο εστιατόριο του σεφ Γιάννη Λουκάκου ο οποίος εμπνέεται από τη μεξικάνικη παράδοση και μας χαρίζει αξέχαστα νόστιμες μέρες και νύχτες. Πρώτα βρες τη θέση σου στα τραπέζια της όμορφης σάλας ή –ακόμα καλύτερα– στα σκαμπό του περίτεχνου bar (ένας λόγος από μόνο του να βρεθείς εδώ). Και τώρα αφοσιώσου σε όλα τα νόστιμα που περνούν από μπροστά σου… Τι προτιμάς; Tacos με μελιτζάνα και mole από αμύγδαλο; Ζουμερό καλαμάρι με salsa macha ή μήπως το χοιρινό carnitas που συνδυάζεται με λαχταριστές σάλτσες και λιώνει σε κάθε μπουκιά; Ό,τι κι αν διαλέξεις με τίποτα μην παραλείψεις τη Caesar με μαρούλι baby gem που, καψαλισμένο όπως είναι στη robata, δίνει άλλη διάσταση στην κλασική αυτή σαλάτα. Το μενού στο Comal είναι φτιαγμένο για να μοιράζεται. Έτσι, μια καλή ιδέα είναι να έρθεις με όλη την παρέα και μαζί να δοκιμάσετε όσο το δυνατόν περισσότερα πιάτα, διαλέγοντας ανάμεσα σε σαλάτες, ωμά και ζεστά ορεκτικά, do it yourself tacos, και ζουμερές επιλογές από τη robata. Για συνοδεία, θα βρεις ασυναγώνιστα cocktails (αξίζει να δοκιμάσεις την κλασική margarita, την Paloma, αλλά και το cocktail Pico de Gallo, εμπνευσμένο από την κλασική ομώνυμη salsa), που έχει επιμεληθεί η ομάδα του The bar in front of the bar. Και κάπως έτσι, με υπέροχο φαγητό, συναρπαστικά cocktails και ανεβαστική μουσική θα κυλήσει η νύχτα σου στο Comal. Για αυτό κι εσύ θα την επαναλάβεις.