- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Margi Hotel είναι από μόνο του ένας υπέροχος προορισμός. Είτε για διαμονή στα πολυτελή δωμάτιά του, είτε για κάποια γαμήλια δεξίωση, είτε για φαγητό και ποτό δίπλα στην πισίνα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αφεθείς στη μαγευτική του ατμόσφαιρα. Τις προάλλες όμως επισκέφτηκα το εστιατόριό του by the pool (που λένε και στο χωριό μου), το Malabar.
Η ατμόσφαιρα και μόνο δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεσαι κάπου εξωτικά, ίσως στο Μαρόκο ή την Ινδία. Κάτι το όνομα και η πανέμορφη διακόσμηση, κάτι τα απαλά χρώματα και η πισίνα, είναι και τα αυτά τα αιωρούμενα αέρινα υφάσματα, που βλέπεις συνήθως στις ταινίες, τα οποία σε ταξιδεύουν σε μέρη μακρινά, μέρη μαγικά. Ειδικά αν ανήκετε στην κατηγορία που αρνείται να αποχωριστεί ακόμα το καλοκαίρι -όπως εγώ- το δείπνο κάτω από τα αστέρια και η αίσθηση ότι μπορείς ανα πάσα στιγμή να βουτήξεις στην πισίνα, θα σας ενθουσιάσουν.


Η κουζίνα σερβίρει μεσογειακές γεύσεις με έθνικ πινελιές. Μας πήρε ώρα να αποφασίσουμε τα ορεκτικά, φαινόντουσαν όλα πολύ λαχταριστά. Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκαναν ωστόσο, τα σπαράγγια με αυγό σε κρούστα ψωμιού, jamon iberico, παρμεζάνα και coulis μαϊντανού, ενώ οι σαλάτες είναι απλές και γευστικές χωρίς υπερβολές.
Από κυρίως πιάτα, να δοκιμάσετε οπωσδήποτε το κοτόπουλο σε κρούστα prosciutto και maki από πεπόνι με ρύζι μαγειρεμένο σε γάλα καρύδας, το οποίο είναι θεϊκό. Ομολογώ ότι παρόλο που δεν είμαι φαν του σολωμού, με το συγκεκριμένο πιάτο ξε-τρε-λά-θη-κα. Ο σολωμός είναι καταπληκτικά ψημένος, ενώ τα νουντλς με λαχανικά, σόγια, μέλι και τσίλι πιπεριά που τον συνοδεύουν, δίνουν μια ιδανική γλυκόξινη γεύση. Εμείς συνοδέψαμε το φαγητό μας μ' ένα ποτήρι ροζέ κρασί, αλλά εσείς μπορείτε να πιείτε μια μάνγκο καϊπιρίνια (είπαμε, είναι ακόμα καλοκαίρι).


Τα γλυκά είναι απλά ονειρικά. Να πω για το τραγανό μιλφέιγ με παγωτό ελληνικού καφέ, για την κρεμ μπρουλέ με μυρωδικά ανανά, παγωτό malibu και καρύδα ή για την σοκολάτα; Μπάρα σοκολάτας Madeleine λεμονιού, ganache σοκολάτας και sorbet σοκολάτας σε έναν κολασμένο συνδυασμό.

Αν πάλι χειμωνιάσει απότομα και δεν προλάβετε το Malabar (το οποίο κλείνει τέλος Οκτωβρίου), μην ανησυχείτε γιατί ανοίγει το Baku. Ένας ζεστός χώρος με custom-made έπιπλα, συλλεκτικά χαλιά και εντυπωσιακά φωτιστικά, ενώ το μενού του το επιμελείται ο σεφ του Malabar, Παναγιώτης Γιακαλής.
Τέλος, ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε να κάνουμε και στην αβίαστη ευγένεια του προσωπικού του Malabar.

The Margi Hotel/Malabar Λητούς 11, Βουλιαγμένη, 210 8929160, Κυρ.-Πεμ. 10.00μ.μ – 2.00 π.μ., Παρ.-Σαβ. 10.00μ.μ - 2.30μ.μ
INFO
Ένα από τα πιο κομψά και κοσμοπολίτικα εστιατόρια των Νοτίων Προαστίων στη διάσημη πισίνα του ξενοδοχείου The Margi.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ωραία μεσογειακή κουζίνα και ακόμη ωραιότερα γλυκά
Από το μενού ξεχωρίζουν η γαριδομακαρονάδα, το κριθαρότο γαρίδας και τα κρέατα στη σχάρα
Δέκα ορόφους πάνω από το έδαφος σε περιμένει μια άλλη Αθήνα
Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ θα απολαύσεις specialty καφέ, δροσερούς χυμούς και αγαπημένα πιάτα brunch
Στεγασμένο σε ένα ιστορικό κτίριο του 1906 αναδεικνύει την γαστρονομική κληρονομιά του τόπου
H γευστική πρόταση χαρακτηρίζεται από φρεσκάδα, ισορροπία και καθαρότητα
Από το 1960, αποτελεί σημείο αναφοράς στη Χώρα της Νάξου, με θέα στο λιμάνι
Aποτελεί εδώ και 12 χρόνια μια γευστική όαση, που στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό σπίτι του 1800
Οικογενειακή επιχείρηση με ιστορία από το 1983, που προσφέρει αυθεντικές γεύσεις και φρέσκο ψάρι
Θα βρεις από παραδοσιακά πιάτα, μέχρι energy bowls και άλλα πολλά
Μια ολοκληρωμένη εμπειρία φιλοξενίας, όπου η γαστρονομία, η αυθεντικότητα και η επαφή με τη φύση συνυπάρχουν αρμονικά
Σταθερό σημείο συνάντησης για καφέ, φαγητό και ποτό, από το πρωί έως αργά το βράδυ
Ένας τόπος γεμάτος φως, γεύσεις και αυθεντική φιλοξενία
Σκαρφαλωμένο στην καρδιά της μεσαιωνικής Άνω Σύρου, συνδυάζει ατμόσφαιρα, αισθητική και cocktails υψηλού επιπέδου
Στην κουζίνα, η εποχικότητα και η πρώτη ύλη καθορίζουν κάθε επιλογή
Ένας σύγχρονος χώρος που συνδυάζει την αισθητική με τη ζεστασιά της κρητικής παράδοσης
Αυθεντική ιταλική γαστρονομία με κερκυραϊκά προϊόντα στην πλατεία Λεμονιάς
Εδώ και περισσότερα από σαράντα χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς για όσους αναζητούν γνήσιες κερκυραϊκές γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.