- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Το Margi Hotel είναι από μόνο του ένας υπέροχος προορισμός. Είτε για διαμονή στα πολυτελή δωμάτιά του, είτε για κάποια γαμήλια δεξίωση, είτε για φαγητό και ποτό δίπλα στην πισίνα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αφεθείς στη μαγευτική του ατμόσφαιρα. Τις προάλλες όμως επισκέφτηκα το εστιατόριό του by the pool (που λένε και στο χωριό μου), το Malabar.
Η ατμόσφαιρα και μόνο δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεσαι κάπου εξωτικά, ίσως στο Μαρόκο ή την Ινδία. Κάτι το όνομα και η πανέμορφη διακόσμηση, κάτι τα απαλά χρώματα και η πισίνα, είναι και τα αυτά τα αιωρούμενα αέρινα υφάσματα, που βλέπεις συνήθως στις ταινίες, τα οποία σε ταξιδεύουν σε μέρη μακρινά, μέρη μαγικά. Ειδικά αν ανήκετε στην κατηγορία που αρνείται να αποχωριστεί ακόμα το καλοκαίρι -όπως εγώ- το δείπνο κάτω από τα αστέρια και η αίσθηση ότι μπορείς ανα πάσα στιγμή να βουτήξεις στην πισίνα, θα σας ενθουσιάσουν.
Η κουζίνα σερβίρει μεσογειακές γεύσεις με έθνικ πινελιές. Μας πήρε ώρα να αποφασίσουμε τα ορεκτικά, φαινόντουσαν όλα πολύ λαχταριστά. Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκαναν ωστόσο, τα σπαράγγια με αυγό σε κρούστα ψωμιού, jamon iberico, παρμεζάνα και coulis μαϊντανού, ενώ οι σαλάτες είναι απλές και γευστικές χωρίς υπερβολές.
Από κυρίως πιάτα, να δοκιμάσετε οπωσδήποτε το κοτόπουλο σε κρούστα prosciutto και maki από πεπόνι με ρύζι μαγειρεμένο σε γάλα καρύδας, το οποίο είναι θεϊκό. Ομολογώ ότι παρόλο που δεν είμαι φαν του σολωμού, με το συγκεκριμένο πιάτο ξε-τρε-λά-θη-κα. Ο σολωμός είναι καταπληκτικά ψημένος, ενώ τα νουντλς με λαχανικά, σόγια, μέλι και τσίλι πιπεριά που τον συνοδεύουν, δίνουν μια ιδανική γλυκόξινη γεύση. Εμείς συνοδέψαμε το φαγητό μας μ' ένα ποτήρι ροζέ κρασί, αλλά εσείς μπορείτε να πιείτε μια μάνγκο καϊπιρίνια (είπαμε, είναι ακόμα καλοκαίρι).
Τα γλυκά είναι απλά ονειρικά. Να πω για το τραγανό μιλφέιγ με παγωτό ελληνικού καφέ, για την κρεμ μπρουλέ με μυρωδικά ανανά, παγωτό malibu και καρύδα ή για την σοκολάτα; Μπάρα σοκολάτας Madeleine λεμονιού, ganache σοκολάτας και sorbet σοκολάτας σε έναν κολασμένο συνδυασμό.
Αν πάλι χειμωνιάσει απότομα και δεν προλάβετε το Malabar (το οποίο κλείνει τέλος Οκτωβρίου), μην ανησυχείτε γιατί ανοίγει το Baku. Ένας ζεστός χώρος με custom-made έπιπλα, συλλεκτικά χαλιά και εντυπωσιακά φωτιστικά, ενώ το μενού του το επιμελείται ο σεφ του Malabar, Παναγιώτης Γιακαλής.
Τέλος, ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε να κάνουμε και στην αβίαστη ευγένεια του προσωπικού του Malabar.
The Margi Hotel/Malabar Λητούς 11, Βουλιαγμένη, 210 8929160, Κυρ.-Πεμ. 10.00μ.μ – 2.00 π.μ., Παρ.-Σαβ. 10.00μ.μ - 2.30μ.μ
INFO
Ένα από τα πιο κομψά και κοσμοπολίτικα εστιατόρια των Νοτίων Προαστίων στη διάσημη πισίνα του ξενοδοχείου The Margi.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Αγαπημένο στέκι για όλους όσοι αγαπούν την ιαπωνική κουζίνα
Ο σεφ Μανώλης Γαρνέλης σχεδιάζει το μενού αξιοποιώντας κάθε κομμάτι του ψαριού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.